Watchlater: bekijk video’s later offline op je iPad

Met Watchlater kun je video's van je pc-browser naar je iPad sturen, om daar te bekijken wanneer het je beter uitkomt. De app laat je tegen betaling ook video omzetten om offline te bekijken.

WatchlaterSinds de iPad voor velen hét apparaat is geworden om media op te bekijken, schieten de manieren om content van pc naar iPad door te schuiven als paddestoelen uit de grond. Vooraan in deze opkomst staat Instapaper, een app waar je via een bookmarklet op je pc artikelen naar toe kan sturen, waarna ze netjes worden opgemaakt. Watchlater biedt iets soortgelijks, maar dan met gevonden video’s. Druk op de knop in je browser en de beelden worden op je iPad opgeslagen voor later kijkplezier.

Je installeert in je browser een bookmarklet door een stukje code in je favorieten te zetten. Hoe je dit precies moet doen, vertelt de app je stap voor stap wanneer je hem voor het eerst opstart. Vervolgens maak je een account, waarmee je inlogt in zowel de app als in je browser. Hierdoor worden de twee met elkaar geassocieerd en communiceren ze ook met elkaar. Druk je hierna op de link je favorieten als je op een webpagina met een video zit, dan wordt deze in de app geladen zodra je hem de volgende keer opstart. Niet alleen videobeelden van je bookmarklet belanden in Watchlater. Door je Twitter en Facebook-account er aan te koppelen krijg je ook alle gedeelde video’s op deze netwerken in een tijdlijn te zien.

In de app kun je twee dingen doen met de video: je kunt hem gewoon bekijken, zoals je ook eerder in je browser wilde doen. Hierbij wordt de gewoonlijke mediaspeler gebruikt, die je ook de mogelijkheid biedt om via AirPlay de video naar je televisie te sturen. Sta je echter op het punt om te vertrekken, dan kun je ook de video offline opslaan om op een internetloos moment te openen. Dit lijkt in de eerste instantie gratis, maar zodra je eerste offline minuten verstreken zijn wordt het al snel duidelijk: er moet betaald worden om video’s te blijven opslaan. Dit wordt gedaan per minuut van de beelden, wat er op neerkomt dat je 79 cent betaalt voor 150 minuten aan video.

Watchlater lijkt op veel manieren op het onlangs uitgekomen Boxee, die je ook via een bookmarklet en sociale media video’s naar je iPad laat sturen. Daar staat wel tegenover dat Boxee niet in staat is om deze video’s voor later offline gebruik op te slaan. Boxee kan daarintegen wel gedownloade video’s op je pc of Mac live converteren en afspelen, net als AirVideo.

De app staat al een poosje in de App Store, maar kreeg onlangs een update die flink wat verbeteringen met zich meebrengt. Zo is de app nu universeel, waardoor ook iPhone-gebruikers ermee aan de slag kunnen en zijn de kosten van in-app aankopen flink gedaald.

Downloaden: Watchlater (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 11:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen instapaper, offline, offline lezen, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.