Watchlater laat je video’s offline op je iPhone bekijken

Met Watchlater stuur je video's van je browser naar de iPhone, om ze daar op een geschikter moment terug te kijken. Zit je binnenkort even zonder internet, dan kun je ze ook downloaden tegen betaling.

WatchlaterVoor veel mensen is Instapaper dé manier om artikelen voor later te bewaren. Watchlater biedt iets soortgelijks, maar dan voor gevonden video’s. Druk op de link in je browser dan worden de beelden op je iPhone opgeslagen voor later gebruik. In je browser installeer je een bookmarklet door een stukje code tussen je favorieten te zetten. Hoe je dit precies doet, vertelt de app je stapsgewijs wanneer je hem voor het eerst opstart. Vervolgens maak je een account, waarmee je inlogt in zowel de app als je browser.

Hierdoor communiceren de twee met elkaar. Druk je op de link in je favorieten als je op een webpagina met een video zit, dan wordt deze in de app geladen. Niet alleen videobeelden van je bookmarklet belanden in Watchlater. Link je je Twitter- en Facebook-account eraan, dan krijg je ook alle gedeelde video’s op deze netwerken in een tijdlijn te zien.

Binnen de app kun je twee dingen doen met je video: zo kun je hem bijvoorbeeld gewoon bekijken, zoals je ook eerder in je browser deed. Hierbij wordt de gebruikelijke mediaspeler gebruikt, die ook via AirPlay de video naar je Apple TV 2G kan sturen. Zit je straks even zonder internet, dan kun je ook de video offline opslaan om op een later moment te openen. Dit lijkt in de eerste instantie gratis, maar zodra je eerste offline minuten verstreken zijn is het al snel duidelijk: er dient betaald te worden om video’s te blijven opslaan. Dit doet Watchlater per minuut, wat neerkomt op 79 cent voor 150 minuten aan video.

Watchlater lijkt op veel manieren op het onlangs voor de iPad uitgekomen Boxee, dat je ook via een bookmarklet en sociale media video’s naar je iPad laat sturen. Daar staat wel tegenover dat Boxee niet in staat is om deze video’s voor later offline gebruik op te slaan. Er is echter (nog) geen iPhone-versie van Boxee.

De app staat al een tijdje in de App Store, maar was tot kortgeleden alleen bruikbaar op de iPad. Door de zojuist uitgekomen update is het nu ook mogelijk om hem op je iPhone te installeren. Ook de kosten van in-app aankopen zijn flink gedaald.

Downloaden: Watchlater (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 12:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen instapaper, offline lezen, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.