WappZapp voegt betaalde films en series toe aan aanbod

De Nederlandse app WappZapp heeft nu ook betaalde films en tv-series, als aanvulling op de gratis video's van YouTube. WappZapp is het nieuwe tv-kijken, zeggen de makers.

wappzapp ipadHet Nederlandse WappZapp staat bekend als een dienst waarmee je gratis online video’s van YouTube en Uitzending Gemist kunt kijken. Vanaf nu hebben ze ook betaalde films, series en komedies toegevoegd aan het aanbod en worden daarmee een alternatief voor Netflix, dat binnenkort van start gaat. Het kijken van een film zoals The Shawshank Redeption of The Keeper kost €4,49, andere films kosten €2,69 per stuk.

WappZapp wordt hiermee een betaalde video on demand-dienst, terwijl tegelijk het gratis aanbod gewoon blijft bestaan. De dienst heeft ruim 100.000 gebruikers in Nederland, die nu kunnen kijken naar films en video’s van betere kwaliteit. Het aanbod van films zal gaandeweg nog verder worden uitgebreid.

Maar hee, kreeg WappZapp vorige maand al niet een update met betaalfilms? Dat klopt! “We waren inderdaad al eerder gestart met een test”, zegt WappZapp-oprichter Colin Ellis in een reactie. Het aanbieden van films met betalingen was een spannende stap en dus werd er eerst een kleine test georganiseerd met alleen cabaretvideo’s.

Toen we de kinderziekten eruit hadden gehaald hebben we afgelopen week echt alle 150 films toegevoegd via de backend. Er komen komende tijd nog zeker 100 films bij […] en ik ben met heel veel distributeurs in gesprek, dus ik verwacht komende tijd een mooie collectie! We willen heel graag een breed on-demand TV platform neerzetten met films, TV maar ook nieuwe webseries en gave YouTube-kanalen. Helemaal afgestemd op jouw voorkeuren. Hét nieuwe TV kijken…

Bij de Amerikanen is betaalde video on demand (VOD) al vrij normaal, met aanbieders als Netflix. Nederland lijkt er ook klaar voor: Netflix komt naar Nederland en door de overname van Videoland lijkt RTL zich ook in die strijd te willen mengen. WappZapp probeert zich ervan te onderscheiden door als eerste een Nederlandse app aan te bieden waarin je gratis en betaalde video’s vindt. De app onderscheidt zich ook door aanbevelingen van de redactie, zodat je je niet door bergen videopulp hoeft te worstelen. Via de app kun je zien wat je vrienden kijken, gebruik je je iPhone of iPad als afstandsbediening en stel je vooraf zelf een ideaal televisieavondje samen.

Downloaden: WappZapp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 22:45
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen video, wappzapp, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.