WappZapp: iPad-video’s bekijken op een televisie, zonder Apple TV

Met de Nederlandse iPad-app Wappzapp.tv kan je video's van kanalen als YouTube, Uitzending Gemist en nieuwsbronnen behalve op de iPad ook bekijken op internettelevisie en in browsers, zonder Apple TV.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WappZapp.tv update headerOm video’s van je iPad naar je televisie te sturen, heb je niet perse een Apple TV van iets meer dan honderd euro nodig. De gratis Nederlandse applicatie WappZapp ondersteunt laptops, televisies met een browser met Flash-ondersteuning en mediacenters. Door een code in de browser te koppelen aan de app, kan je het videoaanbod van Wappzapp doorsturen naar het grotere scherm. Zo kan je onder andere Uitzending Gemist, NOS-video’s, YouTube-video’s en meer op je televisie afspelen.

Wappzapp.tv hoofdmenuJe kan de video’s bekijken in verschillende secties, per genre (kids, fashion, inspiratie, films en series etc.) en specifiek via de secties uitgelicht, veel bekeken en net binnen. De rubrieken zijn handig in een lijst gezet onder een opvallende, blauwe menuknop bovenin het scherm. Als onderste opties kan je de code invoeren die je in je op de browser hebt gekregen, en kan je de applicatie koppelen aan Facebook.

Die laatste optie zorgt er niet alleen voor dat je eenvoudig kan delen met Facebook. Het geeft ook toegang tot twee opties in een grote blauwe balk onderin het scherm. Als je gekoppeld bent, zie je daarnaast je eigen bewaarde favorieten, de favoriete video’s van je vrienden op het netwerk en de filmpjes die vrienden op het sociale netwerk hebben geplaatst. Daarmee doet Wappzapp de hoofdfunctie van applicaties als Showyou er doodleuk even bij.

WappZapp.tv hoofdmenu koppel met FacebookApparaten die volgens ontwikkelaar ManyMinds worden ondersteund, zijn: Samsung Smart TV (serie 6000 en hoger), LG Smart TV (firmware 1004.1 en hoger), Panasonic Viera VT50, het binnenkort in Nederland verkrijgbare GoogleTV, stiekem toch de Apple TV en via Boxee, Veole en andere mediaplayers met een ingebouwde browser en Flash-ondersteuning. Behalve vanaf de iPad, kan je met de juiste code, het aan WappZapp gekoppelde televisiescherm ook bedienen vanaf de iPhone of iPod touch.

Downloaden: WappZapp.tv (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 17:47
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen airplay, apple tv, televisie, uitzending gemist, video, wappzapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.