Twitter-cliënt Chirpy richt zich op zware Direct Message-gebruikers

De iPhone-app Chirpy transformeert Twitter in een soort Whatsapp-achtige applicatie waarin je enkel Direct Messages kan sturen. De privéberichten worden in de bekende chatbubbels weergegeven.

Chirpy voor iPhone en iPod touchDe relatief onbekende Twitter-toepassing Chirpy voor de iPhone en iPod touch heeft een totale make-over gekregen. De applicatie van ontwikkelaar High Order Bit richt zich volledig op het uitwisselen van Direct Messages op het sociale netwerk. Het maakt van Twitter eigenlijk een soort Whatsapp met een enorm gebruikersbestand. Berichten worden nu weergegeven in een layout die erg doet denken aan het sms’en op de iPhone, met bubbels waarin de berichten van jou en de ander worden weergegeven. De app is bovendien aangepast voor het Retina-beeldscherm en er kunnen privéfoto’s worden uitgewisseld.

Hoezeer je Twitter-apps ook gebruikt om persoonlijke berichten naar anderen te sturen; als je een foto wilt verzenden, moet dat immer via bekende uploadservices als MobyPicture, TwitPic en Lockerz. Chirpy gooit het over een andere boeg. Als je een foto meestuurt in een Direct Message, wordt die geüpload naar je Dropbox-account. De foto is alleen te zien voor mensen waar je de share-link aan toevertrouwt. De applicatie Chirpy laat alvast een foto-preview in de berichtbubbel zien. Zo slingeren privéfoto’s niet meer ongewenst in je Twitpic-archief, zonder dat je het wil.

Als je de interface wat minder op de sms-app wilt laten lijken, kunnen de bubbels van kleur veranderd worden. Ook is er een zoekfunctie in de berichten. Uitspattingen kunnen verwijderd en gemaild worden, het is mogelijk om eenvoudig berichten te kopiëren en plakken en er is nu een tap om alle berichten als gelezen te markeren.

Chirpy biedt zelf push-notificaties en ondersteunt meerdere Twitter-accounts. Vanwege een verandering in Twitter’s veiligheidseisen, moeten bestaande gebruikers na de update opnieuw hun accounts invoeren.

Downloaden: Chirpy (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 12:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen direct messages, twitter, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.