iPad-nieuwsapplicatie Hitpad wordt persoonlijker

Hitpad is een nieuwsapplicatie die artikelen, foto's, video's en sociale content over

hitpad ipadBegin april schreven we over Hitpad, een nieuwsapplicatie voor de iPad. We zeiden toen over deze app: “Hitpad laat zien wat anderen interessant vinden”. Nu is er een update uitgekomen, waarin het nieuws persoonlijker wordt. Hitpad is een app waarbij je nieuws gepresenteerd krijgt, dat op een bepaald moment actueel is. De app ziet welke ‘trending topics’ op een bepaald moment circuleren en je krijgt daarvan artikelen, foto’s, video’s en sociale content te zien.

De content is daardoor iets gevarieerder dan de eerder vandaag besproken app Newsy, die zich vooral op video’s concentreert. Voorheen bepaalde Hitpad zelf welk nieuws in de app verschijnt, naar met deze update heb je zelf wat meer te zeggen over de inhoud.

Je kunt elke zoekopdracht opslaan in een aparte categorie binnen ‘My Favorites’. Zo hou je beter zicht op onderwerpen die jou persoonlijk interesseren. Daarnaast zie je natuurlijk nog steeds wat er trending is. Nieuw in Hitpad is ook de mogelijkheid om met ‘Like’ en ‘Dislike’ aan te geven of een onderwerp je aanspreekt. Gaandeweg leert Hitpad daardoor je interesses beter kennen en past het de content aan je wensen aan. Een derde grote vernieuwing is de ondersteuning voor Read It Later, de dienst waarmee je artikelen kunt opslaan om later (eventueel op een ander apparaat) verder te lezen.

Hitpad wordt ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf en is een groot succes, aldus de makers. Er zijn honderdduizenden downloads geweest en de app is ‘iPad App van de Week’ geweest in 60 internationale App Stores.

Downloaden: Hitpad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 13:45
Categorie Nieuws
Onderwerpen hitpad, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.