TripColor: leg je vakantie vast met fantastische iPhone-app

TripColor is een iPhone-applicatie waarmee je kinderlijk eenvoudig een reisverslag kan maken. Het resultaat is zichtbaar in de iPhone-app, maar ook op een website die je aan vrienden kan laten zien.

TripColor iPhone iPod touch reisverslagAls Instagram en Waarbenjij.nu samen een kind zouden krijgen, zou het TripColor zijn. Dat is een gloednieuwe, vandaag uitgekomen applicatie voor de iPhone waarin je reisverslagen van anderen kan lezen en zelf verslag van een reis kan doen. De nadruk ligt daarbij op foto’s die je voorziet van een onderschrift en een locatie. De app heeft een warme oranje layout en werkt heerlijk eenvoudig.

Drie simpele tabbladen telt de app: Browse, My Trips en Profile. Bij de eerste zie je bij Featured Trips de favoriete reisverslagen van de makers. Druk op Feed en een overzicht met de laatste foto-uploads komt in beeld. Als je er op een klikt, kom je op die foto terecht en wordt de gehele pagina van het reisverslag er omheen geladen. Scroll naar boven voor de titel, algemene beschrijving en de kaart met locaties van het verslag. Scroll naar beneden voor meer foto’s van dezelfde reis. In zowel de Feed als Featured Trips kun je filters aanzetten. Die komen overeen met de genres waarin gebruikers hun reisverslagen kunnen plaatsen: Adventure, Outdoor, City, Family, Exotic, Relax, Culture en Romance.

De grootste overwinning die TripColor behaalt, is dat de applicatie zo makkelijk is. Je kan zoveel trips aanmaken als je wilt. De app neemt je het werk daarbij grotendeels uit handen. Aan de hand van de metadata van de foto’s die je selecteert, maakt TripColor zelf de dagindeling en komt het tijdstip van de foto erbij te staan. Zo worden je nieuwe foto’s en berichten automatisch in tijdstip onder elkaar gezet.

Dagen worden aangegeven met een blauw vaandel. Dat gebeurt niet op exacte datum, maar met Day 1, Day 2 en ga zo maar door. In de app zijn al reisverslagen te zien waarin 23 dagen tussen de foto’s zitten. Dan staat er Day 1 en Day 24. Sjoemelen met data is schier onmogelijk in TripColor: een reisverslag is een écht reisverslag. Dat kan ook handig zijn als je niet meer precies weet wat wanneer is gebeurd. Wel kan je zelf een locatie van de foto aangeven als die niet is opgeslagen. Dat kan door het in te vullen of door handmatig te scrollen op een Google Maps-kaart.

In het tabblad My Profile kun je in eerste instantie een account aanmaken of inloggen met Facebook. Bij de laatste optie hoef je verder helemaal niks in te vullen. Er wordt meteen een webpagina en iPhone-profielpagina voor je klaargemaakt die automatisch worden bijgewerkt als je nieuwe foto’s plaatst. Je kan je eigen reisverslag-site meteen openen in Safari of de link ervan per e-mail versturen. Subliem.

We hebben de beste optie van TripColor echter nog niet gemeld. Hoewel het reisverslag leggen berust op foto’s uploaden, kan een verslag geheel offline worden gemaakt. Als je vervolgens online komt, wordt het gehele verslag in één keer geüpload. Dat maakt de applicatie een ideale compagnon in het buitenland. Toch is deze functie niet helemaal nieuw: de reisverslag-app On the Road uit 2009 had dat trucje ook al. Die legde echter geen nadruk op foto’s.

De timing van TripColor één dag na de zomervakantie is geweldig. We zijn benieuwd of deze doeltreffende en fraaie applicatie dadelijk vol staat van Nederlandse en Belgische reisverslagen.

Downloaden: TripColor (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 21:15
Categorie Reizen
Onderwerpen instagram, reizen, vakantie

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.