Weatherwise: gratis weer-app met downloadbare thema’s

Weatherwise is een fraaie weerapplicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je de weersvoorspelling kan bekijken op verschillende, geschilderde achtergronden. Je kan er meer thema's bijkopen vanuit de store.

Weatherwise voor de iPhone weerappEr zijn al heel wat applicaties op de iPhone en iPod touch waarmee je de weersvoorspelling tot je kan nemen. Op de iPhone staat al een weer-app, het uitgebreide Weather Pro is alom geroemd en Buienradar is een van de eerste apps die iemand zal antwoorden als je vraagt welke apps je op je toestel moet hebben. Weatherwise is al een tijdje uit maar vanwege het overschot nog niet eerder behandeld. Toch doet de applicatie iets wat het een beschrijving waard maakt: het presenteert het weer in eigen thema’s.

Het in april nog ververste Weather+ werkt al een tijdje met thema’s. Het weer wordt er gepresenteerd met verschillende achtergronden die subtiel bewegen. Daarnaast biedt de app ook uitgebreide informatie over het weer – en die combinatie slaat aan. De gratis versie van Weather+ is al meer meer dan 3 miljoen keer gedownload wereldwijd. Weatherwise hanteert dezelfde formule. Het presenteert echter geen natuurfoto’s, maar originele, geschilderde thema’s.

Met de gratis download van Weatherwise krijg je standaard een thema waarop een boom in een heuvelland staat. Met onze weersvoorspelling, 17 graden Celsius en lichte regen, is de plaat voorzien van grijze wolken, zachte regendruppels en een regenboog in wat flauw zonlicht op de achtergrond. Morgen wordt er ‘moderate rain’ verwacht en kleurt bijna de hele achtergrond rondom de boom donkergrijs. De andere dagen zijn eenvoudig aan te klikken in een overzicht rechts, waarbij een pictogram de dag samenvat. Een wittere regendruppel staat voor minder regen dan een grijze. Rechtsboven in beeld staat de huidige temperatuur die we zelf even op Celsius moesten instellen. Daaronder showt de knop Hourly Details en daarachter wacht de uitgebreide weerinformatie.

Hourly Details verdeelt de dag in periodes van 3 uur en laat het huidige weer en de eerstvolgende 9 periodes zien. Dat kan helaas alleen in de Engelse tijdsvorm, een 24-uurs schema is niet van de partij. Bij elk dagdeel staan de temperatuur, windrichting, windsnelheid en een samenvattend icoontje. Klik op een dagdeel en er verschijnen nog meer gegevens, zoals de verwachte hoeveelheid regen, de luchtvochtigheid, zichtbaarheid en de kans op regen. Als je de gegevens van het huidige weer aantikt, zie je bovendien de tijdstippen van zonsopgang en -ondergang.

Weatherwise biedt momenteel drie andere thema’s die je in-app kunt aanschaffen voor 79 eurocent per stuk. Voor niks euh… gaat de zon op. Lost Robot toont een geschilderde robot die vastzit in het gras, Personas laat verschillende personen zien bij verschillende omstandigheden en The Woobles zijn eenogige monsters die je recht aankijken op een heuvellandschap. Je kan van alle thema’s meteen een preview zien. Geinig is dat de achtergrond iets meebeweegt als je de iPhone kantelt.

Misschien is Weatherwise niet de meest uitgebreide weerapplicatie die te krijgen is voor de iPhone, maar het is wel een erg fraaie en leuke. Meer thema’s zouden het gevoel van een écht eigen weerapplicatie op je telefoon verder versterken.

Downloaden: Weatherwise (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 22:14
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.