Reacties voor: TomTom voor iPhone vandaag beschikbaar in App Store (Update 2)

TomTom voor de iPhone is vanaf vandaag in de Nieuw-Zeelandse App Store te vinden. Voor het eerst is nu ook een prijsindicatie bekend voor TomTom met kaarten van West-Europa.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
203 reacties
 1. Beter laat dan nooit!

 2. Zo dat is snel! Had ik echt niet verwacht zrg!

 3. NOu NOu ik ben benieuwd wat er allemaal mogelijk is

 4. Flinke prijs dus. Ben benieuwd naar de reviews

 5. Oei.. spannend.. 😉 Ga dan even bedenken of de ‘gewone’ TomTom de deur uitgaat!

 6. 105 + 133 = 238 euro
  even voor de duidelijkheid je hebt een TomTom XL met West-Europa voor 160 euro en dan krijg je er een gratis houder bij…

  ze vragen way to much

 7. EINDELIJK…
  Ze hebben veel gezegt over hun o zo “goede” navi voor de iphone.
  Ze leggen daarmee de lat wat hoger.. dus ben erg benieuwd!!

 8. Nou ozzies, kom maar op met die screenshots!

 9. Deze prijzen zijn toch niet normaal? Zijn ze bij TomTom vergeten dat we de hardware al hebben? Voor dit geld koop je zowat een nieuwe TomTom!

 10. Net gekeken in de itunes store australia – niet in het ‘schap’ te vinden…

 11. he he werd tijd, wel duur hoor. nu is mij vraag zou je de iphone houder van de tom tom ook kunnen gebruiken met een andere navigatie ?

 12. Hoe komt het eigenlijk dat Western Europe het duurst is? Zijn die kaarten het meest uitgebreid ofzo?

 13. AI AI AI je moet natuurlijk eigenlijk niet te vroeg je gal spuien, en er zal echt wel over nagedacht zijn door een marketing afdeling, maar hadden ze niet beter een keiharde aanbieding meteen er in kunnen gooien? De eerste week 50 euro, om te redden wat er te redden valt? Ik denk dat maar weinig mensen TomTom voor dat bedrag (erbij) gaan kopen.

 14. mee eens dat het geheel veeeels te duur is, ik koop daar liever een dedicated TT voor die beter werkt dan de iPhone !

  het is gewoon een beetje dom dat ze meer vragen dan voor hun eigen complete systeem 😕

 15. Ik dacht dat ze de prijs aan de lage kant gingen maken met de concurrentie en het feit dat je ook gewoon een gps toestel al kan kopen van die prijs -_-“

 16. Ik denk dat ik die carkit (van Tomtom) misschien wel zal kopen voor mijn iPod Touch. Nu ik toch hoor dat Tomtom vandaag of over een paar dagen in de appstore komt, kan het niet lang duren voordat de carkit komt (denk ik).

 17. Dit product komt volgens de geruchten later op de markt.

  Ja logisch dat da product later op de markt komt aangezien het nog niet uit is …

  Is wel veel geld eigenlijk …

 18. Aha, goede update! Nieuw Zeeland idd. Voor ong E 86,- heb je westeuropa.

 19. Origineel geplaatst door MacBoot
  105 133 = 238 euro
  even voor de duidelijkheid je hebt een TomTom XL met West-Europa voor 160 euro en dan krijg je er een gratis houder bij…ze vragen way to much

  Hou nou eens op, die prijs is nergens bevestigd EN bovendien was dat incl software.

 20. Ik ben van dezelfde mening als MacBoot! Ze zullen de prijs van de houder dan toch laag moeten houden, want anders kun je evengoed een stand-alone gps kopen. Ben eens benieuwd wanneer deze gaat uitkomen en hoeveel deze gaat kosten.

  Misschien een domme vraag, maar de houder is toch ook bruikbaar om met de navigon-software gebruikt te worden? OF ja om het signaal te versterken van de gps?

 21. Wat ik me tevens afvraag; is het door die SDK’s van OS3 ook mogelijk om een externe GPS aan te sluiten? En zo ja, zou dit mogelijk in die carkit zijn verwerkt?

  De klachten die ik over Navigon namelijk veel hoor, is de slechte GPS-ontvangst.

 22. Origineel geplaatst door MacBoot
  105 133 = 238 euro
  even voor de duidelijkheid je hebt een TomTom XL met West-Europa voor 160 euro en dan krijg je er een gratis houder bij…ze vragen way to much

  die houder van TomTom heeft extra functies zoals de GPS versteker. Bij de XL waar jij het over hebt krijg je alleen een zuignapje, en die kan je voor een 10tje voor de iPhone kopen. 105 10= goedkoper als de XL

 23. @Jeroen Berkenbosch:

  Hier geen klachten over het slechte GPS ontvangst (Navigon), 3G en 3GS.

  Spook verhalen joh!

  Eindelijk TomTom, die binnenkort ook maar testen 😉

 24. Vind het prijs met toekomst houder veel te duur , misschien heeft tomtom het software gratis met het houder , denk het slim is te wachten tot het houder te koop is , omdat ik zie veel zuur als het software komt met het houder , maar daar zijn mensen dat kun niet wachten en koop het vandaag , hoop jullie heb geen spijt in het toekomst

 25. Tom Tom denkt nog steeds dat ze een monopoly positie hebben :p

 26. ik zal toch wachten op de benelux versie 🙂
  die zal dan toch hopelijk goedkoper zijn…
  Aan Europa heb ik niets, enkel aan belgië :p
  maar wel een stevige prijs 😮

 27. Origineel geplaatst door iBoy
  @Jeroen Berkenbosch: Hier geen klachten over het slechte GPS ontvangst (Navigon), 3G en 3GS.Spook verhalen joh!Eindelijk TomTom, die binnenkort ook maar testen

  Nou, als ik hier de reacties lees, word ik er niet vrolijk van 🙂

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1356184

 28. Ik geloof dat ik de weg een beetje kwijt ben nu(!); hoezo in de Nieuw-Zeelandse AppStore? En wanneer in TomTom’s Nederlandse store dan?

 29. Origineel geplaatst door HIphone
  Ik geloof dat ik de weg een beetje kwijt ben nu(!); hoezo in de Nieuw-Zeelandse AppStore? En wanneer in TomTom’s Nederlandse store dan?

  Zal wel iets met tijdzones te maken hebben. Het is daar nu 23:45 uur, ze hadden blijkbaar zondagavond 23:00 uur ingesteld als lanceermoment.

 30. @Jeroen Berkenbosch:

  Kom je toch bij mij ff test ritje doen 😉 dat bewijst meteen het tegendeel 😉

 31. Is het niet logischer dat TomTom West Europa € 79,99 gaat kosten? Aangezien de prijs van € 83,00 nergens terug komt?

 32. Origineel geplaatst door MacBoot
  105 + 133 = 238 euro
  even voor de duidelijkheid je hebt een TomTom XL met West-Europa voor 160 euro en dan krijg je er een gratis houder bij…ze vragen way to much

  In de eerste plaats is die prijs van 133 tegengesproken.
  in de tweede plaats werd er melding gemaakt van het complete pakket software + houder voor 133.

 33. Zomervakantie bijna voorbij, TomTom komt met navigatie software… hmm…

  Ik hoop wel dat TomTom de lat wat hoger legt voor de andere navigatie pakketten. Vooral iGo was (met name) in vergelijking met de WM tegenhanger een grote teleurstelling! Hij brengt je wel van A naar B, maar de stemmen zijn slecht, je kunt je route niet opnemen en echt fraai ziet de interface er ook niet uit.

  Overigens heb ik met geen enkel navigatiepakket problemen met GPS gehad. De fix is snel en na een tijdje ook goed stabiel.

 34. Origineel geplaatst door Jeroen Berkenbosch
  Origineel geplaatst door iBoy@Jeroen Berkenbosch: Hier geen klachten over het slechte GPS ontvangst (Navigon), 3G en 3GS.Spook verhalen joh!Eindelijk TomTom, die binnenkort ook maar testen Nou, als ik hier de reacties lees, word ik er niet vrolijk van http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1356184

  lees ook ff in de AppStore dan en hier op de site, merendeel zeer goed gps fix.. Ook ik heb nergens last van… Werkt super!! Ook nu alweer 2 zeer positieve berichten dus… Maar ff afwachten wat er bijzonderder is aan TomTom anders hou ik het bij navigon!!!

 35. benieuwd of er opties inzitten die Navigon/Sygic niet hebben.

 36. Jammer, dat je in de NZ store niet je bankrekening kan koppelen. Ik heb nog wel een rekening lopen in NZ.

 37. Origineel geplaatst door maxyi
  Ik denk dat ik die carkit (van Tomtom) misschien wel zal kopen voor mijn iPod Touch. Nu ik toch hoor dat Tomtom vandaag of over een paar dagen in de appstore komt, kan het niet lang duren voordat de carkit komt (denk ik).

  Als je op de appstore kijkt staat er wel
  “Compitable with iPhone”
  niet iPod touch.

  Waarschuwing dat misschien de applicatie nu nog niet werkt op ipod touch 😮

 38. babelfish de gekste!

  Origineel geplaatst door Thumper_uk
  Vind het prijs met toekomst houder veel te duur , misschien heeft tomtom het software gratis met het houder , denk het slim is te wachten tot het houder te koop is , omdat ik zie veel zuur als het software komt met het houder , maar daar zijn mensen dat kun niet wachten en koop het vandaag , hoop jullie heb geen spijt in het toekomst

 39. Waarom eerst NZ? en niet NL, En idd waarom geen BeNeLux?

  :S

 40. @Wes.: Ik denk dat die een paar weken later uitkomt, eerst veel applicaties van West Europa verkopen en daarna met de Benelux versie uitkomen. Is in het verleden door meedere bedrijven zo gedaan.

 41. @ iedereen : prijzen zijn nog niet bekend, wat speculeren jullie nou?

  Hier Navigon, op een 3G, gebruikt in NL, USA en Griekenland, prima ontvangst met Griffin Window Seat. Idd spook verhalen onervaren slechte ontvangst.

 42. @MacBoot:

  De 133 euro is voor houder en software hoor gochem 😉

 43. Waar blijft TomTom! Als die onder de 100 euro is ga ik die kopen.. (A)

 44. Origineel geplaatst door mishendr
  @ iedereen : prijzen zijn nog niet bekend, wat speculeren jullie nou?Hier Navigon, op een 3G, gebruikt in NL, USA en Griekenland, prima ontvangst met Griffin Window Seat. Idd spook verhalen onervaren slechte ontvangst.

  Spookverhalen bestaan niet. Wel aangedikte ervaringen en ook die komen niet vanuit het niets. Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.

 45. Heb Navigon op een 3GS, vaak goed signaal heel af en toe valt het weg (met slecht weer wat vaker om een of andere reden).

  Als TomTom niet veel beter is dan Navigon houd ik het lekker bij Navigon.

  De TomTom Carkit ben ik sowieso van plan te gaan kopen 😀

 46. Origineel geplaatst door Edgar
  Hier de eerste screenshots van Tomtom West-Europa

  Ziet er wel netjes uit! Hopelijk gaat de prijs een beetje mee vallen en dan schaf ik me deze aan..

  Heb nu navigon via m`n iphone en een losse tomtom van de baas in gebruik voor m`n werk en die navigon vind ik niks, maar das weer ieder voor zich natuurlijk..

 47. uit de eerste screenshots bieden NIKS meer dan de andere navi …
  dus echt vernieuwd zijn ze ook ni
  het is en blijft van punt A naar B
  dan zijn ze in mijn ogen niet beter dan de andere
  en dat maar voor 22 landen …

  @ Jeroen Berkenbosch:
  ik heb navigon en heb 2x problemen met gps-signaal gehad en dat bij slecht weer

 48. Ach ja daar gaan wij weer. TomTom is te laat TomTom is te duur. Als je het te duur vindt koop je het niet. Als TomTom te laat is koop je het niet.

  Ieder bedrijf mag toch zelf uitmaken wanneer en voor welke prijs zij hun produkt aanbieden.

  Het is gewoon afwachten wanneer en voor welke prijs het in de hollandse apple-store komt

 49. Origineel geplaatst door MacBoot
  105 + 133 = 238 euro
  even voor de duidelijkheid je hebt een TomTom XL met West-Europa voor 160 euro en dan krijg je er een gratis houder bij…ze vragen way to much

  Wat kunnen mensen toch dom reageren soms..

  dus jij weet als enige al wat de prijs van de carkit wordt?

 50. O Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.

  Mensen zullen altijd eerder en meer klagen dan dat ze melden tevreden te zijn. Algemeen bekend marketingfeit.

  Het ligt dus precies andersom:

  Het feit dat _enkelen_ klagen betekent dus dat de overgrote meerderheid geen enkel probleem ondervindt.

 51. Origineel geplaatst door viermaal raden
  O Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.Mensen zullen altijd eerder en meer klagen dan dat ze melden tevreden te zijn. Algemeen bekend marketingfeit. Het ligt dus precies andersom:Het feit dat _enkelen_ klagen betekent dus dat de overgrote meerderheid geen enkel probleem ondervindt.

  Maar doe het dan niet af als. Er zijn geen problemen 😉

 52. Artikel aangepast: de screenshots uit de App Store van de West-Europese kaarten staan er nu in.

 53. Kijk daar is hij dan! de Tom Tom
  Even wachten tot ik weer uitbetaald heb gekregen van me gratis mail en dan bestellen maar!

  [Reclameboodschap voor How to Make More Money-site weggehaald]

 54. Wie had gedacht dat zondag de 16e de dag zou zijn 😉 Nu kan er verder gespeculeerd worden naar die carkit release…

 55. Mensen die klagen over GPS ontvangst hebben de site van navigon niet goed gelezen want als ze onderstaande doen heb je gewoon geen probleem met je GPS en heb je altijd en overal ontvangst!

  What can I do to improve the GPS-Signal of my iPhone?

  Answer:

  During the following process the memory of your iPhone will be reorganized. This will have a positive effect on the quality of the GPS-Signal. The internal memory will be entirely deleted during this process. Therefore it is extremely necessary to make a backup of the software as described in step 1.

  1. Please connect your iPhone to iTunes and perform synchronize it. After that please click with the right mouse button on the iPhone-Icon (in the left menu of iTunes) and choose “backup”. iTunes will now create an entire backup of your iPhone data and settings.
  2. Then disconnect your iPhone from the computer and connect it to the power supply.
  3. On your iPhone choose “Settings” -> “General” -> “Reset”.
  4. Then choose “Erase all Content and Settings” and confirm this.
  5. The following steps can take up to two hours and more, depending on the model and storage capacity of your iPhone
  6. After the procedure is finished please connect the iPhone to your computer again.
  7. Now using the backup install your data and settings.
  A limited GPS signal can have many different reasons:
  bad positioning of the iPhone in the car. Like with every portable navigation device, the iPhone should always have a free view to the sky.
  metallized thermally insulated windshield
  usage of design or protective covers
  While using our NAVIGON Software please avoid using covers since these influence the reception of a GPS signal.

  Zo nu back top topic als Tom Tom er is neem ik die ook naast mijn Navigon altijd fijn om er 2 te hebben 🙂

 56. @Wes.:

  Vermoedelijk omdat dat het land is waar de nieuwe dag het vroegst begint.

  Overigens worden heel veel nieuwe producten en campagnes door bedrijven in de Nieuw Zeelandse markt getest. De reden is dat het een compacte en afgelegen markt is die zeer veel lijkt op de Europees / Amerikaanse markt. Voor het lanceren van TomTom in NZ lijkt me dit overigens geen argument.

 57. Tomtom is te laat en te duur!
  Een prijs van 50 a 60 euro is al duur genoeg
  tomtom , er zijn nu al goede navigate, s in de ap store dus maak de prijs niet te hoog

 58. Het is echt te erg voor woorden. Moet je er zo lang op wachten is er nog geen eens file informatie. Hier zakt mijn broek vanaf, of in ned is het wel beschikbaar maar geloof het nie??

 59. Origineel geplaatst door harald
  uit de eerste screenshots bieden NIKS meer dan de andere navi …
  dus echt vernieuwd zijn ze ook ni
  het is en blijft van punt A naar B
  dan zijn ze in mijn ogen niet beter dan de andere

  Wat had je dan verwacht?
  Volgens mij is navigatie niks anders dan de route tussen A en B toch?
  Of wil jij onderweg vuurwerk,loopings en achtbanen, door TomTom verzorgd?

  Ben benieuwd,Navigon bevalt mij persoonlijk erg goed, maar mijn vriendin moet nog een nav ap kopen, dus is TT misschien een optie nu.

 60. @Nigel:

  Dat had je wel kunnen verwachten, is namelijk aangekondigd door TomTom: vanaf half augustus 2009.
  Onvolwassen hoor, al die negatieve reacties.

 61. Origineel geplaatst door viermaal raden
  TYjonge, tjonge, tjonge, wat een jeugdige fantasien je hier soms kunt lezen.Alsof Apple voor 1 enkele toepassing z’n software gaat aanpassen.Laat me niet lachen!

  Of het waar is of niet, jouw reactie is wel wat overdreven. TomTom was ook de enige die tijdens de 3.0 keynote een presentatie gaf… niet?

 62. Op de NZ site even TT bekeken, ook de Westeuropese, maar kan niks ontdekken, waarvan ik zeg, dit is vernieuwend, of baanbrekend ten opzichte van andere software, die TT allang voorbij is gegaan in de App. stores.

 63. @gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.

 64. @Pete:

  Misschien file informatie en andere functies die de gewone tomtom (pna) wel heeft

 65. Origineel geplaatst door viermaal raden
  O Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.Mensen zullen altijd eerder en meer klagen dan dat ze melden tevreden te zijn. Algemeen bekend marketingfeit.Het ligt dus precies andersom:Het feit dat _enkelen_ klagen betekent dus dat de overgrote meerderheid geen enkel probleem ondervindt.

  Nou er loopt een poll op iphoneclub over de GPS waaruit blijkt dat meer dan de helft problemen heeft met zijn GPS dus nou jij weer.

 66. Origineel geplaatst door softijs
  Origineel geplaatst door viermaal radenO Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.Mensen zullen altijd eerder en meer klagen dan dat ze melden tevreden te zijn. Algemeen bekend marketingfeit.Het ligt dus precies andersom:Het feit dat _enkelen_ klagen betekent dus dat de overgrote meerderheid geen enkel probleem ondervindt.Nou er loopt een poll op iphoneclub over de GPS waaruit blijkt dat meer dan de helft problemen heeft met zijn GPS dus nou jij weer.

  Zoals ik al zei:

  Mensen die (al dan niet terecht) ontevreden zijn klagen nu eenmaal eerder dan tevreden mensen!

  (En je denkt toch niet dat iedere iPhonegebruiker dit forum bezoek)

 67. @viermaal raden: wie heeft hier jeugdige fantasieën, als je de eerdere aankondiging van tomtom hat gehoord, gezien of gelezen dan wist je dat tomtom toen al het aangekondigd, dat zie het gebundeld gaan verkopen, en de enigste manier om dat te doen is door het gebruik van promo cq coupon code, want: there is no way dat Apple zal toestaan, dat de software als een pakketje mee op een cd, dvd of sd kaart wordt geleverd. En net zoals de reactie van J.Beau, TomTom was wel mooi het enigste (navigatie) bedrijf die daar op het podium stond! Dat alleen al zegt genoeg, TomTom was namelijk (in dat geval) toen door Apple hoogstpersoonlijk uitgenodigd voor de WDDC, je komt namelijk niet zomaar op dat podium. Ik ben bij de WWDC geweest, en na afloop van de keynote, waren daar toen al de geruchten dat TomTom het mogelijk gebundeld gaat verkopen op de een of andere manier. Dus je kunt van mij uitgaan dat dat bovenstaande toch aardig klopt.

 68. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.

  Dit is enkel voor mensen die een continu last hebben van slechte gps fix ( ik had dit eerst ook)

  En veel werk is het niet 1x een complete backup maken van je iphone daarna helemaal leeg maken en restore terug zetten.

  Heb sindsdien nooit meer last gehad van slechte GPS ontvangst.

 69. Origineel geplaatst door Pete
  maar mijn vriendin moet nog een nav ap kopen, dus is TT misschien een optie nu.

  waarom gebruik je niet dezelfde als jij? doe ik ook hier thuis, wij gebruiken om 3 iphones 1 keer NAVIGON, en hebben in totaal 2 verschillende accounts.. scheelt weer 50-60€

 70. @Pete: Ik zou graag Kml files kunnen uploaden en die dan gebruiken om te navigeren. De eerste nav app waarbij dit mogelijk is, koop ik direct.

 71. Ik ben allang blij dat de tom tom eindelijk beschikbaar is. En wat betreft de prijs, ik snap niet dat iedereen zo moeilijk doet. Tom Tom is verreweg de beste navigator dus ja, voor kwaliteit betaal je.

 72. @MacBoot: klopt die briste prijs is, Software (middels een krascode/coupon/promo code) + de houder.

  Waarom het zolang heeft ge duurt is simpel: Apple heeft in alle app stores wijzigingen moeten aan brengen om globaal coupon codes te kunnen ondersteunen en gebruiken, tomtom zal het eerste bedrijf zijn waar de codes dus ook in de Nederlands app store kunnen worden ingewisseld.

  Later zal Apple deze mogelijkheid ook open zetten voor andere ontwikkelaars, dan hoeven we dus niet meer met de promo codes die iPhoneClub.nl wel eens verspreid via Twitter (@iPhoneclub) naar de US iTunes App Store, maar kunnen we ze gewoon in de Nederlandse store inwisselen. (Mits de App hier beschikbaar is natuurlijk)

 73. Hee, morgen op vakantie. Als ze het er nu nog even in de Nederlandse shop inzetten… 😛

 74. Origineel geplaatst door Dave Wouters
  @MacBoot: klopt die briste prijs is, Software (middel.Waarom het zolang heeft ge duurt is simpel: Apple heeft in alle app stores wijzigingen moeten aan brengen om globaal coupon codes te kunnen ondersteunen en gebruiken, tomtom zal het eerste bedrijf zijn waar de codes dus ook in de Nederlands app store kunnen worden ingewisseld.Later zal Apple deze mogelijkheid ook open zetten voor andere ontwikkelaars, dan hoeven we dus niet meer met de promo codes die iPhoneClub.nl wel eens verspreid via Twitter (@iPhoneclub) naar de US iTunes App Store, maar kunnen we ze gewoon in de Nederlandse store inwisselen. (Mits de App hier beschikbaar is natuurlijk)

  TYjonge, tjonge, tjonge, wat een jeugdige fantasien je hier soms kunt lezen.

  Alsof Apple voor 1 enkele toepassing z’n software gaat aanpassen.

  Laat me niet lachen!

 75. Ik vraag me nou af of iemand weet of dit ook zonder data-abbo werkt? Dit zou echt handing zodat je het ook op vakantie kan gebruiken zonder te roamen.

 76. ik ben benieuwd of de werking beter is dan navigon
  Wat mij teleursteld is het verkoop concept

  ze hadden hier iedereen de loef kunnen steken door in app purchace te gaan gebruiken voor kaarten

  dan kan de basis app voor 3 euro weg en dan koop je in de aplicatie de kaarten die je echt nodig hebt.
  je kan dan diensten kopen als HD trafic en andere zaken

  daar heeft tom tom echt een stuk innovatie op navigatie gebied laten liggen.
  jammer

  off topic:

  een scoop ishet helaas voor jullie niet.

  GRight had de scoop
  one more thing plaatste het as tweede
  en ver daarna jullie pas

  maar het blijft even goed mooi nieuws en netjes verzorgd gebracht
  ]dat is waar bright en onemorething dan weer geen tijd aan besteed hebben

  Verder een top article, keep them coming 😀

 77. Nog een reden waarom Apple toendertijd, alleen tomtom uitnodigde voor de WWDC: TomTom is de eigenaar van (het oude, eveneens Nederlandse bedrijf) TeleAtlas. Google Maps gebruikt TeleAtlas, en ook de Maps app op de iPhone gebruikt, juist, TeleAtlas.

 78. Als ze nou een mooi prijsje maken voor zowel de houder als de sofware, ben ik verkocht. Die houder is echt prachtig.
  Het argument dat je voor hetzelfde geld ook een los TomTom apparaat hebt snijdt geen hout. Je telefoon heb je altijd bij je, zo’n lomp groot navigatiesysteem niet.
  Lijkt me erg praktisch!

 79. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.

  ik kan uit ervaring spreken over de genoemde drastisch methode op de navigon site niet werkt

  ik heb het 5 keer geprobeerd en achteraf geen verschil. De app deed het nog steeds niet goed. Geen GPS ontvangst mogelijk in open wijland op straat of in de auto onder de ruit.

  ik ben er dagen mee zoet geweest en heb uit eindeijk mijn geld terug gevraagd en gekregen

  dat geld gaat nu mooi naar tomtom

  P.S. Wat ik wel vreemd vind is dat ik mijn geld terug heb en de app navigon start nogsteeds op mijn iphone. Apple heeft het niet onklaar gemaakt .

  dat kan volgens mij misbruikt worden op die manier

 80. Is het nu ook mogelijk de software op een touch te draaien, m.b.v. Bluetooth en externe muis?

 81. @Jean-Paul Horn:
  Geeft niet. Jullie post blijft de meest gedocumenteerde post over dit onderwerp.

  En ik lees het het liefst hier. omdat zowel de info als dat reacties vaak wat volwassener zijn.

  ontopic:
  Ik ben benieuwd wanneer de eerste youtube beelden komen van de app in werking. en dan met een duidelijk verschil tussen met en zonder de carkit van tom tom.

  ben ook erg benieuwd naar de combinatie tomtom carkit en navigon… of dat goed gaat.

  tijd zal het leren

 82. @Berten:

  Dat kan met TomTom: je kunt een kml naar een .itn bestand converteren. Er zijn verschillende programma’s en on-line converters die dit doen. Google er maar eens op.
  Ikzelf plan vaak een route in Google Maps en converteer dat naar een .itn voor de TomTom

 83. Hmm, al veelzeggend dat TT geen GPS-status weergeeft: waarschijnlijk te belabberd?

 84. @Pieter:Mwa, ik koop denk ik al doe iPhone troep niet en ga gewoon voor een extra TT: als ik er genoeg van heb verkoop je die gewoon op marktplaats. Met die iPhone apps kun je niks meer, daarom springt de helft hier ook in de aanval: ze hebben Navigon gekocht en kunnen er nu niks meer mee…

 85. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.

  Heb dit dus gedaan, hoewel ik er geen enkel vertrouwen in had …. het resultaat was bij mij in ieder geval verbluffend. Ipv meerdere minuten had / heb ik nu binnen enkele seconden een fix…. en het signaal blijft stabiel.

 86. Origineel geplaatst door kidman13
  Ik vraag me nou af of iemand weet of dit ook zonder data-abbo werkt? Dit zou echt handing zodat je het ook op vakantie kan gebruiken zonder te roamen.

  TomTom levert navigatie software. Dat werkt met GPS en heeft dus niets met internet te maken.
  Dat er ongetwijfeld aanvullingen/plug-ins zullen komen welke wél gebruik gaan maken van internet (denk aan file info o.i.d.) is een tweede, maar dat zet je dan gewoon uit.

 87. @Milton: Precies. Mij lijkt een los apparaat ook meer voordelen te hebben. Wat nou als je straks een nieuwe telefoon hebt. Heb je niets meer aan die houder ook en aan de software dus ook niet. En dat terwijl de prijs van een los apparaat beter ontvangst heeft.

 88. Origineel geplaatst door Pieter
  Als ze nou een mooi prijsje maken voor zowel de houder als de sofware, ben ik verkocht. Die houder is echt prachtig.
  Het argument dat je voor hetzelfde geld ook een los TomTom apparaat hebt snijdt geen hout. Je telefoon heb je altijd bij je, zo’n lomp groot navigatiesysteem niet.
  Lijkt me erg praktisch!

  helemaal mee eens Pieter. Die houder is prachtig en bijzonder functioneel heb ik gelezen. Ik ben ook zeer benieuwd naar wat ie gaat kosten.

  De prijs voor de software vind ik prima. Ik kan me overigens niet voorstellen dat het later aanschaffen van de houder duurder is, dan wanneer je houder+software in één keer zou kopen. Dat zou een beetje ondankbaar zijn aan de early adaptors.

 89. @joblamie:
  ik wel hoor

 90. Ben benieuwd of de software ook Lane Guidance en IQ Routes heeft …

 91. @Bart: Eh. De Iphone early adopter zijn wel vaker voor het blok gezet hoor. Sowieso early adopter hebben altijd het minst goede aanbod. Hebben altijd de kinderzoektes nog. De afroomprijsstrategie is niet voor niets een marketingbegrip ook.

 92. Maakt TT eigenlijk gebruik van het ingebouwde kompas op de 3G S

 93. Origineel geplaatst door Kees Nooteboom
  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.Heb dit dus gedaan, hoewel ik er geen enkel vertrouwen in had …. het resultaat was bij mij in ieder geval verbluffend. Ipv meerdere minuten had / heb ik nu binnen enkele seconden een fix…. en het signaal blijft stabiel.

  ja bij mij ook want ik had in begin na 10 minuten nog geen fix en nadat ik dan gedaan heb nooit meer last gehad van slechte GPS ontvangst

 94. Origineel geplaatst door 4saus
  ik ben benieuwd of de werking beter is dan navigon
  Wat mij teleursteld is het verkoop conceptze hadden hier iedereen de loef kunnen steken door in app purchace te gaan gebruiken voor kaartendan kan de basis app voor 3 euro weg en dan koop je in de aplicatie de kaarten die je echt nodig hebt.
  je kan dan diensten kopen als HD trafic en andere zaken daar heeft tom tom echt een stuk innovatie op navigatie gebied laten liggen.

  Ik weet niet wie jou die onzin heeft verkoopt, maar er komt/zit ook in app purchase in voor stemmen, etc.,

  maar inderdaad kaarten komen niet als in app purchase, om dat dat te groot is om via je iphone te downloaden en Apple dat niet toestaat daar de maximum grootte voor content op de +/- 50 MB ligt voor in-app purchases.

 95. @4saus plus, zit je echt te wachten om een kale TomTom app te kopen en dan uren moet wachten om 1GB of meer aan kaartgegevens te downloaden, dan kun je in die tijd je iphone en tomtom app dus niet gebruiken, en denk aan het batterij verbruik! Daarom stelt Apple een maximum grootte in voor In-App Purchasable Content. Duh! Zelfs de mobile App Store, de App Store app op de iPhone dus, heeft een beperking van 10MB, elke app die groter is moet je dus altijd in iTunes (desktop software) zelf downloaden.

  Nog iets, als het al kon en het bestand is 1GB, dan moet het ook nog gedecomprimeerd worden, een dat kost toch wat reken kracht, ik denk niet dat je dat je iPhone wil aandoen.

 96. @ iedereen die mekkert over ‘een losse tomtom kost niet veel méér’: ik denk dat de filosofie van Tomtom is, dat het extra handig is om alles in 1 apparaat altijd bij de hand te hebben. En dat je dáár dan ook best extra voor mag betalen. Omgekeerd verkopen zij jou de hardware in dit geval niet, dus láten ze je ook graag extra betalen. Wat dat 1e betreft: ze hebben denk ik gelijk. Ik wil niet met 4 verschillende apparaten lopen sjouwen (laat staan alles inpluggen, aansluiten en ophangen als ik de auto instap). Graag alles in mijn iPhone. Ik stap in, sluit de iPhone op mijn (Parrot MKi) carkit aan en klaar: ik heb handsfree, muziek én navigatie met het navigatiegeluid over de boxen. Zo moet het zijn; het gemak dient de mens.
  Als je voor een paar centen minder ook (iets) minder gemak wilt hebben, be my guest.
  Overigens ben ik me ervan bewust dat als mijn iphone het begeeft, ik extra de sjaak ben. Meer apparaten is immers meer risicospreiding. Maar goed, daar hebben we dan die verzekering voor…

  Verder wat TT betreft: wat zou qua tijdzones de eerstvolgende appstore zijn waar TT kan verschijnen? Europa? Of ligt er nog een appstore tussen N-Z en Europa? Ben benieuwd of die gok op 23u klopt.

 97. @Dave Wouters: download jij alles via 3G ofzo als je uren over 1GB doet?:P

 98. @JV: wat dacht je van azie, midden oosten etc

 99. @Dave Wouters: Wijsneus. Via Wifi kan je via de iphone app appstore gewoon alles downloaden

 100. Kom maar op met tt ik koop hem gelijk.

  Geen discussie mogelijk TT is en blijft de beste 🙂

 101. @Komkommer: bijna alles, ook op de wifi app store zit een limiet, die limiet is wel vele malen hoger dan via 3G app store.

 102. Origineel geplaatst door gserban
  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.Dit is enkel voor mensen die een continu last hebben van slechte gps fix ( ik had dit eerst ook)En veel werk is het niet 1x een complete backup maken van je iphone  daarna helemaal leeg maken en restore terug zetten.Heb sindsdien nooit meer last gehad van slechte GPS ontvangst.

  Correct, hier hetzelfde verhaal: slechte tot geen GPS op mijn 3G; stappenplan van Navigon doorlopen & sindsdien geen problemen gehad. Voor mij eerlijk ook geen reden om voor TomTom te gaan. Wel ben ik erg benieuwd naar de 1e reviews van de houder…

 103. @Rschilders: Ja, ok, maar ik bedoel natuurlijk: is er daar een appstore, én komt Tomtom daar ook uit? In Japan bijv. is het al voorbij 23u, maar daar is geen appstore. China heeft wel een appstore, maar daar zie ik geen tomtom. M.a.w. waar zou hij vóór hij in Europa komt, beschikbaar kunnen/moeten komen? Ook in Australië, waar het allang 23u is geweest, is hij nog niet verschenen. M.a.w. misschien is er in Nieuw-Zeeland wel iets mis gegaan… (En moeten wij dus nog even (langer) geduld hebben).

 104. Ze maken natuurlijk veel!! meer winst met hun vast TT kit(jes). Deze zijn nl. voor 1 ieder te koop. Slechts een handjevol is in het bezit van een iPhone hence de prijs mor
  er wel hoog ingezet worde

 105. @JV: ik zou het ook mooi vinden, maar op èén apparaat hoeven letten en zo. Helaas vind ik die houder dan alweer riskant duur om in mijn auto te laten liggen.

 106. @iPhoneclub: De kaarten van west europa, al een idee over de grootte?
  Kwestie van een indicatie te hebben 🙂

 107. @JV:Ik denk dat de fylosofie van TT gewoon is: verkopen verkopen verkopen. Als er vraag naar is maken ze het, ook al koopt een verstandig mens liever een losse TT.

 108. laat maar komen die 1.44 GB (sorry JP, je zat net na mijn reload)

 109. Origineel geplaatst door Larss
  … Helaas vind ik die houder dan alweer riskant duur om in mijn auto te laten liggen.

  Houder van 2 tientjes van de MediaMarkt doet het met Navigon uitstekend, dus met TT vast ook wel… En die laat ik overigens niet op mijn voorruit zitten hier in A’dam 🙂

 110. Nadeel van Navigon vind ik de kleine iconen. Ik heb een mount aan de rechterkant van mijn middenconsole en zowel de data (snelheid, afstand) als de POI iconen zijn lastig te lezen. Daarbij nog de helicopterview van een redelijk grote afstand maakt Navigon onduidelijker dan de TomTom versies die ik op vroegere PDAs had.

  Let wel, Navigon is veel mooier vormgegeven, maar in de auto wil ik iets waarbij ik in een splitsecond alle info kan zien en lezen die ik op dat moment wil weten. En dus gaat mijn voorkeur uit naar dikkere lijnen, grotere fonts etc.

 111. Origineel geplaatst door Jeroen Berkenbosch
  Wat ik me tevens afvraag; is het door die SDK’s van OS3 ook mogelijk om een externe GPS aan te sluiten? En zo ja, zou dit mogelijk in die carkit zijn verwerkt?De klachten die ik over Navigon namelijk veel hoor, is de slechte GPS-ontvangst.

  De slechte GPS ontvangst ligt aan de iPhone en NIET aan Navigon.

  Ik heb inmiddels een repeater gekocht. Je legt de repeater op een plaats waar vrij zicht op de hemel is.
  Op de GPS zit een extra antenne die het signaal doorgeeft naar je iPhone.
  Sindsdien heb ik perfect GPS ontvangst met Navigon.
  Geen uitval meer en een snelle fix.

  De interne GPS van de Iphone is gewoon een slecht exemplaar.

 112. Ben zeer benieuwd, zeker wanneer die beschikbaar komt in de NL’se store.. 😛

 113. Origineel geplaatst door wout
  Ik heb inmiddels een repeater gekocht

  gekocht waar?
  Ben namelijk wel geïnteresseerd 🙂

 114. @wout: Wat voor een repeater hebben we het over en waar kan ik er een bestellen?

 115. Origineel geplaatst door softijs
  Origineel geplaatst door viermaal radenO Dat het bij jou goed is gegaan wil niet zeggen dat het bij al di miljoenen anderen wel werkt.Mensen zullen altijd eerder en meer klagen dan dat ze melden tevreden te zijn. Algemeen bekend marketingfeit.Het ligt dus precies andersom:Het feit dat _enkelen_ klagen betekent dus dat de overgrote meerderheid geen enkel probleem ondervindt.Nou er loopt een poll op iphoneclub over de GPS waaruit blijkt dat meer dan de helft problemen heeft met zijn GPS dus nou jij weer.

  Reken erop dat de 99% die geen problemen heeft ook niet reageert, het is nou eenmaal zo dat alleen mensen met problemen reageren en klagen, alle gebruikers waar het wel goed gaat hoor je simpelweg niet.

 116. Mooi nieuwtje! En er wordt zelfs naar jullie verwezen door grote sites als macrumors!

  Well done!

 117. Het zou me wel erg tegenvallen als TomTom nu (als enige?) alleen kaarten levert voor West-Europa en niet voor heel Europa. Navigon en Sygic geven wat dat betreft tenminste het goede voorbeeld.

 118. Origineel geplaatst door wout
  Origineel geplaatst door Jeroen BerkenboschWat ik me tevens afvraag; is het door die SDK’s van OS3 ook mogelijk om een externe GPS aan te sluiten? En zo ja, zou dit mogelijk in die carkit zijn verwerkt?De klachten die ik over Navigon namelijk veel hoor, is de slechte GPS-ontvangst.De slechte GPS ontvangst ligt aan de iPhone en NIET aan Navigon.Ik heb inmiddels een repeater gekocht. Je legt de repeater op een plaats waar vrij zicht op de hemel is.
  Op de GPS zit een extra antenne die het signaal doorgeeft naar je iPhone.
  Sindsdien heb ik perfect GPS ontvangst met Navigon.
  Geen uitval meer en een snelle fix.De interne GPS van de Iphone is gewoon een slecht exemplaar.

  Welke GPS repeater is dat dan?

 119. Het is niet de slechte GPS in de iPhone maar het algorithme om de locatie te bepalen. Deze gebruikt zowel wifi, gsm en gps waardoor deze iets trager is

 120. Aan iedereen die klaagt dat TomTom veel te duur is en dat je een PNA voor relatief minder geld hebt nog even de nuance dat Apple een relatief groot deel ‘vangt’ van de verkoopprijs.

  Met andere woorden; de relatief hoge prijs betaal je voor de luxe van een heuse Apple all-in-one!

 121. Hmm dat wordt dus toch maar Sygic.. vind ik er nog duidelijker uitzien ook.

 122. Origineel geplaatst door Thijs
  Mooi nieuwtje! En er wordt zelfs naar jullie verwezen door grote sites als macrumors! Well done!

  Je bedoelt, MacRumors verwijst naar grote sites als deze? 😉

 123. @MacBoot:

  133 zal dan waarschijnlijk wel + software zijn !

 124. Duitse site meldt iemand dit

  TomTom hat gerade getwittert:

  ” Release of TomTom app including latest maps on 17th august in every country where the iPhone is availible at 00:00 midnight.”

  Na dann mal abwarten. 🙂

 125. Ik vind Navigom echt rampzalig qua interface, bediening en GPS ontvangst, gebruik veel liever die Sygic navigatie. Ben er vorige week nog mee naar Parijs genavigeert en Sygic werkt echt perfect naar mijn mening.

  Tomtom moet wel echt een stuk beter zijn wil ik overstappen.

 126. Origineel geplaatst door JV
  Origineel geplaatst door Larss… Helaas vind ik die houder dan alweer riskant duur om in mijn auto te laten liggen.Houder van 2 tientjes van de MediaMarkt doet het met Navigon uitstekend, dus met TT vast ook wel… En die laat ik overigens niet op mijn voorruit zitten hier in A’dam

  De houder van de Action van 1,95 euro doet het prima en hoef ik er ook niet uit te halen 😛

 127. @GReeToZ: Het gaat niet zo om de kosten van de houder. Het gaat erom dat wanneer er een houder te zien is dat sommige vrienden in bijvoorbeeld Amsterdam denken dat er nog wat leuks in het dashbordkastje ligt

 128. dus om 24:00 bij ons ?

 129. Spannend; toch maar gelijk om 0:01 downloaden. Eindelijk; XGPS is qua value for money nog steeds perfect maar uiteindelijk te veel moeite/ te onhandig als je het regelmatig wil gebruiken.

 130. Dat ziet er best gelikt uit. Ik hoop dat er morgen al videos en reviews verschijnen!

  Ik had wel gehoopt dat ze de prijs verlagen. Ze zijn immers erg laat. 🙁

 131. hopelijk snel uitgerold naar de nederlandse store 🙂

 132. Origineel geplaatst door gserban
  Mensen die klagen over GPS ontvangst hebben de site van navigon niet goed gelezen want als ze onderstaande doen heb je gewoon geen probleem met je GPS en heb je altijd en overal ontvangst!

  — Opmerking iPhoneclub: een volledige quote van het stappenplan maakt het geheel niet beter leesbaar, daarom ingekort.

  Ik dacht dit even te proberen om te kijken of mn signaal dan stabieler wordt.
  Hij is nu echter al +/- 6 uur bezig (constant apple logootje op het scherm, geen vooruitgangsbalk ofz)
  Is dit normaal? :S

  Kan niet wachten tot TomTom in de NL App Store staat 😀
  (Hopelijk is die restore klaar voordat TomTom uitkomt xD)

 133. @kal_el: Ik zal er een topic over starten.
  Kijk maar eens bij de topics over gps/ navigon.

 134. @marcel restarten heeft ook geen zin ? ( Home button ingedrukt houden + power button voor paar sec ). Die van mij had dit laatst ook en na een restart was het goed.

 135. Origineel geplaatst door McLangendorff
  Het is niet de slechte GPS in de iPhone maar het algorithme om de locatie te bepalen. Deze gebruikt zowel wifi, gsm en gps waardoor deze iets trager is

  Dat sprookje is blijkbaar de wereld niet uit te slaan!

  Dit stamt uit de tijd van de allereerst iPhones en Maps bepaalde de locatie door Wifi en GSM. En dus heb je een werkende dataverbindign nodig.

  Dit in tegenstelling tot:

  Navigatiesystemen (echte dus!) gebruiken uitsluitend en alleen GPS signalen waardoor je dus geen data via GSM nodig hebt.

 136. Origineel geplaatst door ISIG
  Dat ziet er best gelikt uit. Ik hoop dat er morgen al videos en reviews verschijnen!Ik had wel gehoopt dat ze de prijs verlagen. Ze zijn immers erg laat.

  Hoezo zijn ze laat? Hier is het nog einde zomer…

 137. – Op verzoek verwijderd.

 138. kan niet wachten…

 139. @viermaal raden:

  Niet helemaal een sprookje. De iPhone maakt gebruik van assisted GPS. En gelukkig maar want hierdoor is je positie sneller te bepalen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is hiervoor geen dataverbinding nodig. Elke GSM is altijd op zoek naar het sterkste GSM signaal en peilt continu meerdere masten. De iPhone berekend grofweg de positie op basis van de sterkte van het GSM signaal van de diverse masten. Vervolgens wordt dit gecombineerd met het GPS signaal. Dus…

 140. Origineel geplaatst door Dave Wouters
  @Komkommer: bijna alles, ook op de wifi app store zit een limiet, die limiet is wel vele malen hoger dan via 3G app store.

  Ik heb anders via wifi nooit last gehad van een limit met wifi.

  Al mijn apps en muziek komen uit de iTunes app of appstore aplicatie op de iPhone zelf.
  Ik heb heel veel grote apps geïnstalleerd van gemiddeld 90tot350MB en zelfs de navigon installatie ging prima over wifi.

  Misschien heb ik mazzel maar van een limiet heb ik nog nooit wat gemerkt over wifi.
  over 3G wel maar dat zegt ie oog gelijk bij het willen aanschaffen.

  Ik gebruik de computer voor mijn iPhone eigenlijk alleen maar als oplaad punt of OS restore, update & backup apparaat.

  en sinds kort gebruik ik de iPhone als modem voor mijn laptop.

 141. Als we geluk hebben komt TomTom 1 minuut voor 12 in de AppStore, op het allerlaatste moment. Niet vroeger dan nodig, gewoon op het allerlaatste moment, zoals het TomTom betaamd.

 142. De oplossing voor een slecht GPS ontvangst!
  Werkt bij elk navigatie programma, handig als je al een houder hebt. Dan hoef je de kit van TomTom niet meer te kopen.
  Ook zonder houder bruikbaar natuurlijk.

  Een re-radiating antenne is een externe antenne die zijn ontvangen signalen weer uitzendt. Ideaal dus voor een GPS waar geen externe antenne op kan worden aangesloten (eTrex serie, iPaq Navman)

  De stroomvoorziening gaat middels een 12V cigaretteaansteker-plug. Deze plug is weer voorzien van een nieuw “stopkontakt” voor een aanstekerplug waar bijvoorbeeld de voeding van de GPS in geplaatst kan worden. De RA-45 wordt ook vaak gebruikt in combinatie met een Navman en Ipaq om de ontvangst wat te verbeteren. Het bereik van de antenne is zo’n 40 cm. De ontvangende antenne hoeft niet beslist buiten geplaatst te worden. Wanneer de antenne goed “zicht” naar boven heeft, dan is dat vaak voldoende.

  Ik heb het zelf in mijn auto en het werkt prima!
  Snelle GPS fix en geen uitval meer gehad.

  De prijs van de RA-45 antenne is € 50,- bij onderstaande link:

  http://www.gps.nl/re-radiating.html

 143. Origineel geplaatst door viermaal raden
  Origineel geplaatst door McLangendorffHet is niet de slechte GPS in de iPhone maar het algorithme om de locatie te bepalen. Deze gebruikt zowel wifi, gsm en gps waardoor deze iets trager isDat sprookje is blijkbaar de wereld niet uit te slaan!Dit stamt uit de tijd van de allereerst iPhones en Maps bepaalde de locatie door Wifi en GSM. En dus heb je een werkende dataverbindign nodig.Dit in tegenstelling tot:Navigatiesystemen (echte dus!) gebruiken uitsluitend en alleen GPS signalen waardoor je dus geen data via GSM nodig hebt.

  De iphone gebruikt toch duidelijk wel gsm masten voor navigatie heb ik gemerkt wanneer ik iets over de grens in Belgie zit, maar nog net genoeg verbinding heb om via t-mobile te bellen. (handmatig netwerk kiezen) Wanneer ik dan Google maps open geeft ie een grote cirkel aan die zich over de grens in Nederland bevind. (Immers zijn het Nederlandse masten waarop die verbonden is)

 144. @Komkommer:

  Google Maps is geen navigatiesysteem en ook nooit als zodanig bedoeld.

 145. De iphone gebruikt toch duidelijk wel gsm masten voor navigatie heb ik gemerkt wanneer ik iets over de grens in Belgie zit, maar nog net genoeg verbinding heb om via t-mobile te bellen. (handmatig netwerk kiezen) Wanneer ik dan Google maps open geeft ie een grote cirkel aan die zich over de grens in Nederland bevind. (Immers zijn het Nederlandse masten waarop die verbonden is)

  Ja, de iPhone 3G en 3GS gebruiken GSM en/of WiFi informatie voor de initiële positiebepaling, die daarna verbeterd wordt met GPS.
  Maar ze kunnen ook zonder die beginpositie met alleen GPS werken. De fix duurt dan mogelijk wel wat langer.

 146. Will be interesting to see how tomtoms updates goes by all the other formats you have to pay extra for the map updates and traffic and radars , cant see iphone owners being happy to pay for updates as this would be a first on the iphone platform , normally you buy an app and thats all you pay unless its an add on but only an update of the maps you have paid for will be different and difficult for tomtom to justify

 147. Heb je die houder persé nodig? Ik bedoel, navigon werkt ook super zonder..

 148. @Matthijst:

  Grafisch vind ik NAVIGON momenteel toch echt beter!
  GPS problemen zal TomTom ook hebben, waarom anders een houder op de markt brengen met een gps versterker?

 149. @Jean-Paul Horn: Maar Navigon en Sygic zullen hun software er neem ik aan toch wel voor moeten updaten om de externe GPS te benaderen en er ondersteuning voor bieden?

 150. Iemand enig idee hoe laat hij komt en of het ueberhaupt vandaag nog wordt?
  Heeft Apple een standaardtijd om Appstore te updaten?

 151. @Jean-Paul Horn: Dat is goed om te horen, maar eerst nog maar eens wachten op de reviews.

 152. Origineel geplaatst door GReeToZ
  De houder van de Action van 1,95 euro doet het prima en hoef ik er ook niet uit te halen

  @GReeToz: Is die goed te doen? en zijn ze standaard op vooraad of was het aan aanbieding?

 153. En nu maar hopen dat flitspalen.nl met een iPhone optie komt om alle flitspaal lokaties in te laden in deze TomTom app.

 154. @Jean-Paul Horn:
  Daar geloof ik helemaal niets van.
  Er is tot nu toe alleen maar over gespeculeerd en er zijn geen mededelingen in die zin van TomTom. Als ik naar de SDK kijk voor de accessoires heb je wel degelijk een ‘driver’ achtige module nodig in je software om een accessoire aan te kunnen spreken. Er zal m.i. dus wel degelijk een aanpassing nodig zijn in de Navigon of andere software. En dan is het vervolgens nog maar de vraag of dat dan zo maar mag van Oom Tom

 155. Origineel geplaatst door Hendrik-jan
  Hendrik-jan zei op 16 augustus 2009 om 22:57
  En nu maar hopen dat flitspalen.nl met een iPhone optie komt om alle flitspaal lokaties in te laden in deze TomTom app.

  Ik neem aan dat TomTom die er zelf in heeft zitten zoals de PNA?

 156. Spannend ……. ik blijf maar even op (morgen toch vrij) om 0:00 af te wachten en gelijk te kopen ….. Ben benieuwd hoeveel mensen dat nog meer gaan doen.

  Misschien dat TomTom haar verkoopcijfers dit kwartaal toch kan boosten……

 157. Hopelijk komt er ook een ‘goedkopere’ benelux versie in de nederlandse app store beschikbaar. Voor de arme studenten onder ons zeg maar…

 158. Heeft tom tom voor de iphone ook IQ routes en lane directions (reality view )?

 159. @Methos:
  IQ routes stond erbij in de NZ appstore 🙂

 160. Origineel geplaatst door jz
  Origineel geplaatst door maxyiIk denk dat ik die carkit (van Tomtom) misschien wel zal kopen voor mijn iPod Touch. Nu ik toch hoor dat Tomtom vandaag of over een paar dagen in de appstore komt, kan het niet lang duren voordat de carkit komt (denk ik).Als je op de appstore kijkt staat er wel
  “Compitable with iPhone”
  niet iPod touch.Waarschuwing dat misschien de applicatie nu nog niet werkt op ipod touch

  Hoe wil je navigeren op een iPod touch, terwijl die niet eens GPS heeft. Of zijn er al standaard kaarten, zodat hij geen verbinding of iets nodig is?

 161. ik weet het nog niet,
  wil eigenlijk ook west-europe navigatie
  (Nu nog Navigon Benelux) maar daar kan je ook
  niet updaten…
  Dus misschien ook nog wel TomTom ernaast maar dan west-europe versie. we gaan et zien.

 162. Te duur geen hardware bijgeleverd vind 49,95 meer dan zat. Ik heb zoiezo al een tomtom dus ga hem echt niet halen voor 90 euro zonder houder. Voor 49 zou ik er nog over nadenken

 163. Heb je de software van TomTom heb nog geen houder jammer dat dat weer een tijdje moet duren.

 164. Origineel geplaatst door Matthijst
  Meer screens:
  http://www.flickr.com/photos/aviationphotos/sets/72157621931049169/

  Op deze foto’s ziet de app er een stuk minder leuk uit. Echt saai zou je kunnen zeggen. Vooral die kaart met de icoontjes ziet er verschrikkelijk uit.

 165. Voor 24:00 is ze in ieder geval niet gelukt…

 166. Origineel geplaatst door 4saus
  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@gserban: Wel een beetje drastisch he? Alle content van je iPhone gooien en maar hopen dat de GPS-ontvanger dan opeens beter werkt. Ik zou meer voor de tweede suggestie kiezen: zorgen dat je iPhone op een plek met optimale satellietontvangst hangt, dus niet achter een warmtewerende voorruit.ik kan uit ervaring spreken over de genoemde drastisch methode op de navigon site niet werkt ik heb het 5 keer geprobeerd en achteraf geen verschil. De app deed het nog steeds niet goed. Geen GPS ontvangst mogelijk in open wijland op straat of in de auto onder de ruit.ik ben er dagen mee zoet geweest en heb uit eindeijk mijn geld terug gevraagd en gekregendat geld gaat nu mooi naar tomtomP.S. Wat ik wel vreemd vind is dat ik mijn geld terug heb en de app navigon start nogsteeds op mijn iphone. Apple heeft het niet onklaar gemaakt .dat kan volgens mij misbruikt worden op die manier

  dan zal niks wel bij je werken en je interne gps defect zijn

 167. Als je echt geen GPS fix krijgt, zal je die ook in TomTom niet krijgen, het lijkt wel alsof het per telefoon verschilt.
  Ik heb mijn iPhone half onder het dashboard, en krijg toch een perfecte fix, wel met een glazen schuifdak trouwens.

 168. zal t nog lang duren?
  wil rond 1:00 toch wel me nest in …..
  nja ff w88 nog tot iets na 1:00. anders maar morgenvroeg ff kijken

 169. @gserban:

  Google maps en runkeeper pro doen het anders prima op mijn iPhone, en erg nauwkeurig.

 170. Waneer wil die software komen? ik wacht al 2 maanden!

 171. het is nu 01:00 en nog niks te bekennen van tt in de app store. Ze gaan hopelijk toch niet elk werelddeel op een andere dag lanceren? Ik vraag me af of ze de app vandaag (ma 17-08) nog gaan lanceren?! En is het zeker dat de app in nieuw Zeeland echt is, en geen fake(ge-photoshopt)?

 172. UPDATE: Ze staan er in mensen, nu in de Nederlandse App Store: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=326055452

  OOK een benelux versie!!!

 173. Hij is er !!! : http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=326055452

  West Europa: €99,99
  Benelux: €69,99

  Nou mag die TomTom houder niet al te duur meer worden, anders koopt straks geen hond het…

 174. Hij staat NU in de Nederlandse appstore!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.