TomTom GO Mobile, foto door iCulture

TomTom voor iPhone en iPad: alles over navigatie in Benelux en Europa

Alles over TomTom voor iPhone en iPad: navigeren met je smartphone, waarbij maandelijks 75 km gratis is, routes plannen, nuttige plaatsen zoeken, flitsers en realtime verkeersinfo zien.

In deze gids lees je alles over navigatie op de iPhone en iPad met TomTom. We vertellen over de app TomTom GO Mobile, die in 2016 verscheen en leggen uit wat de verschillen zijn met de eerdere apps. Hoe kun je navigeren en routes plannen met TomTom, hoe je gratis kunt navigeren en wat de extra functies zijn lees je hier.

TomTom GO Mobile, foto door iCulture

TomTom GO Mobile is een navigatie-app voor de iPhone en iPad. De app is gratis te downloaden via de App Store en werkt op alle toestellen met iOS 9 of hoger. Je kunt met de app elke maand 75 kilometer navigeren, waarbij je toegang hebt tot alle functies. Na die 75 kilometer kun je een abonnement afsluiten van €19,99 per jaar of €44,99 voor drie jaar. De app omvat meer dan 150 landen, die je per regio kunt downloaden. Je kunt dus ook alleen kiezen voor de Benelux.

TomTom overzichtskaart TomTom GO Mobile: de menu-opties met onderin het tegoed aan kilometers

TomTom GO Mobile vervangt de eerdere apps TomTom Benelux, TomTom West-Europa etc. De interface is gelijkgetrokken met de TomTom GO-navigatiekastjes die het bedrijf nog steeds verkoopt, maar die tegenwoordig een stuk minder populair zijn.

TomTom kaarten downloaden

Bij TomTom GO Mobile hoef je niet alle kaarten meteen te downloaden. Je kunt ook alleen Benelux installeren en kaarten van andere regio’s pas downloaden als je op vakantie gaat. Er zitten kaarten van meer dan 150 landen in, verdeeld over losse landen en regio’s, bijvoorbeeld Benelux, Frankrijk, Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland, Midden en Oost Europa, Nieuw-Zeeland, USA Oostkust en dergelijke.

TomTom GO Kaarten kiezen TomTom GO kaarten downloaden

TomTom GO Mobile: hetzelfde als de navigatiekastjes

TomTom GO Mobile biedt dezelfde diensten als de TomTom GO-navigatiesystemen, met dezelfde 3D-weergave, lay-out, nuttige plaatsen en live verkeers- en flitsinformatie. Dat klinkt vertrouwd, maar het betekent wel dat je als iPhone-gebruiker zult moeten wennen. De interface is namelijk anders dan je van de oude TomTom-apps voor iOS gewend was.

Zoeken naar adressen gaat sneller, omdat bij het intikken van enkele letters al meteen de zoekresultaten verschijnen. Je kunt in één keer woonplaats, straatnaam en huisnummer intikken. Vooral bij het zoeken naar nuttige plaatsen gaat het een stuk sneller. Deze optie staat nu standaard op het zoekscherm, zodat je niet meer naar een speciale menu-optie hoeft te gaan. Je bent wat vrijer om bestemmingen in te voeren dan bij de vorige apps. Vul ‘Artis’ in en je hebt meteen keuze uit 7 bestemmingen (dierentuin, bushalte, parkeerplaats of wat je maar zoekt).

TomTom: bestemming Artis invoeren TomTom: opties bij de bestemming Artis

Wat gebeurt er met de oude TomTom-apps?

Voorheen had TomTom betaalde apps voor regio’s zoals West-Europa, Verenigde Staten en Canada. Die apps gaan begin 2016 verdwijnen. Huidige gebruikers kunnen de functies voorlopig blijven gebruiken. Rond 15 maart 2016 krijgen huidige gebruikers de mogelijkheid om een in-app overstap te maken naar de nieuwe app. Ze krijgen daarbij een driejarige subscription voor de nieuwe app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, tomtom
Device iPhone
Software iOS