Overheid brengt Tekenbeet-app uit met tekenradar

Tekenbeet voor iPhone is een app van de Nederlandse overheid met een tekenradar, een tekenalarm, signalen van teken en antwoorden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tekenbeet iPhone-app met tekenradarDe teek is op zijn toppunt deze dagen. En dus heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de applicatie Tekenbeet uitgebracht die hulp moet bieden in het geval van een tekenbeet. In de gratis iPhone-app zie je wat een teek is en wat de ziekte van Lyme doet, hoe je op teken controleert en hoe je een teek verwijdert. Met de Tekenradar kan je tot tien dagen vooruit kijken hoeveel overlast je van teken kan verwachten.


Er is ook een mogelijkheid om een pushbericht te ontvangen als de tekenactiviteit toeneemt. Een beetje een overbodige extra is dat je een foto kan nemen en in de app zet, die je vervolgens kan vergelijken met de tekenfoto’s in de app. De moeite om het telefoonscherm naast de teek te houden zonder dat je een foto maakt, is natuurlijk ook niet zo groot.

Tekenbeet iPhone hoofdmenu Tekenbeet tekenradar iPhone

Wel aardig is dat je de foto en informatie kan verwerken in een tekendagboek. Daarin zet je de datum van de beet, de datum waarop de teek verwijderd is en de datum waarop je een onwenselijke rode ring opmerkt. Direct contact met een huisarts vind je niet in de applicatie, maar er is wel een uitgebreide vraag- en antwoordsectie.

Tekenbeet is niet de eerste applicatie op dit gebied. GGD Teek is al twee jaar in de App Store te vinden.

Pluspunten

  • Alles wat je moet weten over teken

Minpunten

  • Is landelijke kaart accuraat?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.