Spout: stijlvol Twitter, Facebook en Instagram zien op iPhone en iPad

Spout, de iOS-app die tweets, Facebook-posts, Flickr-foto's en meer stijlvol showt, laat nu ook Instagram-foto's zien.

Spout stijlvol berichten showen iPhoneAls je de iPhone graag actief hebt draaien op een docking station of op een standaard op je bureau, ken je Spout vast wel. De applicatie richt zich al tijden om het zo fraai mogelijk weergeven van tweets, Facebook-berichten en nieuws. Een nieuwe update zorgt ervoor dat de app nu ook foto’s van Instagram kan tonen in de kenmerkende, fraai geanimeerde stijl van de app. Maar er staat ook een verlies tegenover: de laatste nieuwskoppen binnenhalen via Google Reader, is er niet meer bij.


De nieuwsverzameldienst van Google stopt op 1 juli en in tegenstelling tot bijvoorbeeld de nieuwsapp Newsify gisteren, heeft Spout het helaas niet voor elkaar gekregen een andere nieuwsleverancier aan zich te binden. De berichten die je nu nog kan tonen in Spout, hebben allemaal een sociaal tintje. Je kan sinds de update aanmelden via de iOS-modules van Twitter en Facebook, maar kan ook foto’s van fotowebsite Flickr halen en nu dus ook Instagram. Video’s van Instagram worden (nog) niet ondersteund.

Spout wereldweergave iPhoneBij Twitter kies je uit de timeline (waarbij helaas nog steeds geen mentions te filteren zijn), een zoekopdracht of tweets van een gebruiker. Bij Instagram kies je eveneens tussen timeline en zoekopdracht. Flickr laat foto’s zien op basis van hashtags of de omschrijving van een foto en er is nog altijd een mogelijkheid zelf een tekstbericht tussen de sociale netwerken te plaatsen. De opties van Facebook blijven in onze testsessie verborgen in de app: Spout blijft een foutmelding geven bij het aanmelden met het sociale netwerk. Bij elke andere stream zijn er wel weergave-opties, maar zijn ze niet erg consistent. Waarom kan je bij Instagram wel kiezen of je de maker van een foto ziet en bij Flickr niet?

Spout heeft verder drie nieuwe thema’s gekregen waarop je alle berichten ziet, wat het totale aantal op vijftien thema’s brengt. Sommige thema’s zijn vooral kleurvariaties, een andere toont bijvoorbeeld een animatie waarin je over een wolk vliegt. Je kan de applicatie (natuurlijk) via AirPlay op een groot scherm tonen.

Downloaden: Spout (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2013, 18:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, flickr, instagram, twitter
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.