Spotify-concurrent Rdio krijgt nieuw uiterlijk albums en afspeellijsten

De muziekabonnementsdienst Rdio is voorzien van een update die het uiterlijk van de playlists en albumweergave in de app verfraait.

Rdio header iPhone updateDe muziekabonnementsdienst Rdio heeft een update gekregen naar versie 2.1.3 voor de iPhone en iPad. Die pakt juist het gedeelte aan van de applicatie wat al goed op orde was: het uiterlijk. Pagina’s van albums en afspeellijsten zien er voortaan anders uit en maken meer gebruik van beeld, zonder dat het schreeuwerig wordt. Beide paginasoorten openen nu met een schermvullende albumhoes in beeld. Als je naar onderen scrollt, zie je alle nummers in een album of playlist alsnog op rij.

Als vrienden recent ook dezelfde afspeellijst of hetzelfde plaatje hebben geluisterd, zie je dat nu onderaan de lijst met nummers staan. Daar verzamelen zich ook andere gegevens, zoals het totaal aantal keer dat de nummers zijn afgespeeld en in hoeveel afspeellijsten een album is opgenomen. De uiterlijke vernieuwingen zijn doorgetrokken in de rest van de interface van Rdio, dat nu nog net iets rustiger aanvoelt. Verder zijn er enkele fouten uit de applicatie verholpen.

Rdio is de afgelopen tijd al voorzien van allerlei updates: maar liefst vier in een maand tijd. De laatste grote introductie betrof de ‘Long press’. Door een nummer in een lijst lang ingedrukt te houden, krijg je een donker pop-up scherm te zien met daarop de albumhoes toebehorend aan het nummer en de mogelijkheid het toe te voegen aan de collectie, later af te spelen, toevoegen aan een afspeellijst, het delen en meer van de artiest zien. Ook toen werd de interface al bijgeschaafd.

Rdio nieuwe albumweergave iPhone Rdio pop-up na long press

Je hebt een abonnement van 10 euro per maand (via de website van Rdio) of 14,99 euro per maand (via in-app aankopen) nodig om van Rdio gebruik te maken. Als je geen abonnement hebt, kan je de applicatie wel gebruiken, maar hoor je alleen voorbeelden van de muziek van vaak slechts dertig seconden. Dat Rdio met een gemiddelde waardering van slechts twee sterren kampt in de App Store, heeft vooral met de verkrijgbaarheid van de app te maken voordat het in Nederland mogelijk was een abonnement te nemen.

Downloaden: Rdio (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 8:10
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, rdio, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.