‘Spotify Radio binnenkort gratis voor Nederlandse app-gebruikers’

De iPhone-app van Spotify zal binnenkort Spotify Radio gratis aanbieden aan Nederlandse en Belgische gebruikers, aldus bronnen.

Spotify RadioSpotify wil Spotify Radio gratis in de mobiele app beschikbaar stellen binnen alle landen waar de muziekdienst beschikbaar is. Dit stelt een anonieme bron tegenover Bloomberg. De internationale uitrol zou in april al van start gaan. Spotify Radio zou het in Nederland mogelijk maken om een deel van Spotify zonder betaling op je iPhone of iPad te gebruiken. Wil je op het moment de mobiele app van Spotify gebruiken, dan heb je een premium account nodig.

Spotify Radio laat je naar muziek luisteren op basis van persoonlijke voorkeuren of genres. De dienst werd afgelopen zomer in de iOS-app van Spotify toegevoegd, maar is op het moment alleen voor betalende gebruikers beschikbaar. In de Verenigde Staten krijg je gratis toegang tot de optie. Door Spotify Radio gratis voor mobiele gebruikers te maken, hoopt Spotify een extra lokkertje te hebben voor potentiële nieuwe abonnees.

Bloomberg’s bronnen zeggen dat Spotify in april al met de uitrol begint, maar het is nog de vraag of we de optie direct ook al in Nederland en België kunnen verwachten. De muziekdienst heeft immers naast ons een hoop andere landen waar tegelijkertijd hetzelfde zal gebeuren. Er zijn geen Nederlandse bronnen bij het gerucht verwikkeld, waardoor we niet kunnen zien hoe hoog we op Spotify’s prioriteitenlijst staan.

We hoorden eerder ook al dat Spotify gratis gebruikers mobiel wil paaien: de muziekdienst is in gesprek met platenlabels om de gehele app met advertenties gratis beschikbaar te stellen.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 9:25
Categorie Muziek
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.