HiddenApps: Apple-applicaties verbergen zonder jailbreak (update)

De app HiddenApps laat je Apple's officiële iPhone-apps verbergen op je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

HiddenAppsDe iPhone-applicatie HiddenApps stelt je in staat om Apple’s eigen applicaties op je iPhone te verbergen en iAds-advertenties te blokkeren. Hoewel dit twee functies zijn die Apple normaliter niet in een iPhone-applicatie toestaat, lijkt de ontwikkelaar toch langs Apple’s goedkeuringsproces te zijn geglipt. Geïnteresseerden worden dan ook aangeraden om de app zo snel mogelijk te downloaden: de kans is groot dat hij binnen korte tijd uit de App Store wordt geplukt.

HiddenApps verbergt iPhone-applicaties via een speciale truc. Door de app aan te tikken die je weg wil hebben start er een installatieproces dat direct faalt. Deze installatie vindt plaats bovenop de app die je wilde verwijderen. Je kunt de mislukte installatie vervolgens verwijderen – iets dat bij de app in kwestie normaal niet mogelijk was. De verwijderde Apple-apps zijn niet voor eeuwig weg: herstart je de iPhone, dan verschijnen ze weer op het scherm. Een respring op een gejailbreakte iPhone doet hetzelfde.

De mogelijkheid om iAds te verwijderen zorgt ervoor dat de Apple-advertenties uit alle betreffende apps verdwijnen. Bedenk je wel dat je met het gebruik hiervan mogelijk de ontwikkelaar van een gratis app in de weg zit, omdat hij geen omzet meer kan maken. Zelf raden wij het gebruik van de iAds-blokkade daarom ook af. HiddenApps biedt ook toegang tot de verborgen opties iOS Diagnostics, iAdOptOut en Field Test.

Downloaden: HiddenApps (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

HiddenApps is inmiddels niet meer in de App Store verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 0:37
Categorie Diensten
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.