Rounds: videochatten met alles erop en eraan

Rounds is een speels alternatief voor FaceTime, Skype en Google Hangouts. Je kan videobellen en internetten, tekenen en foto's versturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rounds videobellen en tekenen tegelijkWaarom zou je nog gewoon videobellen als het veel speelser kan? Skype, FaceTime en Google Hangouts hebben er een speelse concurrent bij gekregen. De iPhone-app Rounds heeft binnen korte tijd alweer de tweede update gekregen die ervoor zorgt dat je allerlei dingen kan doen tijdens het videobellen. De laatste grote vernieuwing is een ingebouwde browser, waarvoor de app de techniek gebruikt van de Nederlandse startup Channel.me. Zo kan je samen internetten terwijl je aan het videobellen bent. Google doorspitten, Wikipedia lezen, YouTube-filmpjes kijken: het maakt niet uit.

Spelletjes en andere opties

In mei werd Rounds al voorzien van de mogelijkheid om spelletjes te spelen tijdens het bellen. De applicatie biedt een Tetris-kloon onder de naam Sky Tumble en met PenPals heb je meteen een spelletje à la Draw Something onder de knoppen. Daarnaast kan je ook nog een spelletje dammen, schaak of backgammon opstarten.

Rounds videochat iPhone icoontjes Rounds videochat Tetris

Als je geen zin hebt in een spelletje, kan je naast samen browsen in de app nog steeds een paar andere dingen. Zo kan je een YouTube-video opzetten en bekijken, maar kan je elkaar ook foto’s toesturen. Als je daarmee aan de haal gaat, ben je niet veilig voor de ander. Nadat een foto is verstuurd, kan de ander er namelijk op kliederen en de bewerkte variant weer terugsturen. Bij al die functies zie je bovenin beeld nog steeds jouw gezicht en de persoon aan de andere kant van de verbinding. Ten slotte kan je ook nog effecten op de video’s loslaten en kan je delen opnemen. Favoriete opnames kan je zelfs delen met de rest van de wereld. In het tabblad Moments vind je eigen gedeelde momenten en die van de rest van de wereld terug. Andere gebruikers kunnen er weer reacties op geven en dan wordt behoorlijk fanatiek gedaan – al kunnen we niet achterhalen hoe we dat zelf doen.

Verrassend goed

De combinatie van videobellen en iets anders doen in de applicatie, gaat verrassend goed. We testen de applicatie op een Wi-Fi-verbinding en zelfs Tetris spelen (waarbij je de ander ‘puin’ geeft als je lijntjes haalt) en bellen tegelijk gaat vloeiend, net zoals het uitwisselen van foto’s. Sommige modules zoals bijvoorbeeld het tekenen moeten een eerste keer wel lang laden, maar daarna kan je gewoon tijdens het bellen blijven tekenen – totdat een van de twee ermee stopt. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden: je dient altijd hetzelfde te doen. Als jij wel berichtjes wil schrijven maar de ander niet, kan je geen berichten meer typen. Daarnaast zijn we ook niet zo te spreken over de browser. Sites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele weergave, bedienen soms traag en ook zien we een keer een vreemde reclame opduiken.

Rounds videochat tekstberichten Rounds videochat YouTube bekijken

Facebook-login

Rounds is een grappige applicatie, maar niet voor iedereen geschikt. Je kan namelijk maar op één manier inloggen, en dat is via Facebook. Vrienden nodig je eveneens uit via het sociale netwerk. Berichten komen dan terecht in de privéchat van mensen, dus je spamt in ieder geval niet andermans nieuwsfeeds onder. Gelukkig kan je elkaar ook uitnodigen via sms. Maar dat Rounds graag bekendheid vergaart via Facebook is wel duidelijk: na elk videogesprek vraagt de app of je er een bericht over wil delen op het netwerk. Het zou zomaar eens kunnen dat de applicatie als een lopend vuurtje rondgaat. Rounds lijkt maar een raar allegaartje van functies, maar het is stiekem erg leuk om een beetje te stoeien tijdens het videobellen.

Downloaden: Rounds (gratis, iPhone, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 22:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facetime, google, skype, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.