Review: Moto Chaser (App Store)

Moto Chaser is een leuk motor-racespel die tijdelijk naar slechts €0,79 afgeprijsd is. Op dit moment is hij z'n geld waard, maar na de tijdelijke prijsverlaging misschien niet meer.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Grote sprongIn de App Store is Moto Chaser eigenlijk het enige racespel wat specifiek op motoren is gericht. In Asphalt 4: Elite Racing kun je ook op een motor rijden, maar dat spel is toch meer bedoeld om met een auto te racen. Omdat Moto Chaser voor onbepaalde tijd is afgeprijsd (inmiddels al aardig lang) leek dit spel me wel een review waard. Moto Chaser is zijn huidige prijs zeker waard, maar of dat na de tijdelijke prijsverlaging ook zo is…

HET MENU & DE INSTELLINGEN

In Moto Chaser heb je de keus uit drie motorrijders met bijbehorende motor. Er zijn er in totaal 10 levels waar je doorheen kunt rijden. In de instellingen kun je naast het geluidsvolume (muziek en effecten) ook de moeilijkheidsgraad bepalen. Wat ontbreekt is de mogelijkheid om de gevoeligheid van de accelerometer te bepalen.

HET RACEN

Bocht nemenIn Moto Chaser rijd je niet tegen anderen, maar tegen de klok. Je hebt 50 seconden de tijd om de eerste checkpoint te halen, waar je 25 seconden extra krijgt. Op deze manier moet je de hele baan door rijden, om vervolgens op tijd het einde te halen. Omdat je motor niet extreem hard gaat, zijn er ‘turbo klokjes’ die je onderweg kunt pakken om even een flinke boost te krijgen. Om vooruit te komen moet je gedurende het complete level de Gas-knop ingedrukt houden, wat de besturing een beetje belemmerd.

Grafisch gezien ziet het spel er wel aardig uit, maar wanneer je grote bochten moet nemen, draait de camera niet echt lekker mee. Er is sprake van wat camera lag, waardoor de motor helemaal rechts of links in beeld komt te staan en je geen goed overzicht over de bocht hebt. Op deze manier neem je een bocht makkelijk veel te groot, waardoor je van de baan af raakt.

DE MOTOR

De rijder en de motor kies je samen in één keer en zijn niet apart te kiezen. Welke courier je kiest maakt niet zoveel uit, want ze zijn alledrie even snel. Er zijn jammer genoeg geen opties om de motor wat sneller te krijgen, door er bijvoorbeeld een nieuwe uitlaat onder te zetten.

CONCLUSIE

ScoreOp dit moment is het spel afgeprijsd naar slechts €0,79 en voor de lol die je eraan beleefd, is het spel dat bedrag zeker waard. Veel moet je er echter niet van verwachten, want je krijgt ook precies waar je voor betaald: een grafisch aardig spel en aardige gameplay, maar zonder enige extra’s. Hoelang deze prijsverlaging nog blijft voortduren is onbekend. Misschien dat de makers met deze prijs toch iets meer winst zijn gaan maken, dus dan kan het nog wel even duren. Wanneer je van een racespelletje voor even tussendoor houdt, dan zou dit spel wel iets voor jou kunnen zijn.

INFO: MOTO CHASER

Andere racespellen in de App Store zijn onder andere:

TIP! Lees ook: Boston Herald vergelijkt 7 racegames uit de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:25
Categorie Games
Onderwerpen app store, game, motorola, racegame, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.