Review: Cro-Mag Rally voor iPhone (App Store)

Cro-Mag Rally is één van de beste iPhone-games die met de lancering van de iPhone App Store beschikbaar komen. In dit racespel ga als oermens de strijd aan in historische autootjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Cro-Mag RallyCro-Mag Rally is een van de games die vooraf erg veel aandacht kreeg. Deze game van Pangea Software is dan ook niet zomaar een racespelletje, maar een professioneel gemaakte game met mooie graphics, meerdere levels en voertuigen. Pangea heeft nog meer applicaties in de App Store uitgebracht, maar Cro-Mag is toch wel de bekendste, die ook tijdens de keynote op de WWDC nog eens extra in het zonnetje werd gezet.

Na het installeren en opstarten van de game kom je terecht in een menu met drie opties: Play Game, Settings, en Info. Bij het spelen kun je kiezen uit Race of Gather, waarbij niet meteen duidelijk is waar de optie Gather goed voor is. Met een paar kliks kom je terecht in de handleiding die je via de Safari-browser kunt lezen. Daaruit blijkt dat de optie Gather een spelvariant is waarbij je tijdens het racen zoveel mogelijk pijlpunten moet verzamelen.

Er zijn 9 verschillende tracks en er is keuze uit 11 voertuigen. Als je Mario Kart gewend bent is Cro-Mag Rally niet zo heel anders: in plaats van bananen moet je nu botten en bliksemflitsen verzamelen (en weer strategisch wegmikken). Onderweg zijn power-ups te vinden waarmee je sneller kunt rijden, maar ook wapens waarmee je je tegenstanders kunt dwarszitten, zoals bommen en raketten.

Het besturen van de auto (of eigenlijk: het trojaanse paard, katapult, logmobile of een van de andere voertuigen) doe je door het kantelen van de iPhone. Daarbij moet je vinger op de pijlpunt F houden (linksonder in het scherm) om vooruit gas te geven. Met de pijlpunt R ga je achteruit. Als er een cactus op de weg staat in de eerste track (Desert) kun je die gewoon omver rijden. De game is goed te bedienen; je zwalkt als beginnende coureur niet van links naar rechts over het scherm, maar het is wel vervelend dat je steeds de vinger op de F-pijlpunt moet drukken. Verder is het vervelend dat je steeds voorovergebogen over het scherm moet zitten vanwege de accelerometer-bediening.

Qua keuze uit voertuigen en tracks is Cro-Mag Rally erg uitgebreid. Qua coureurs is de keuze wat minder groot: je kunt kiezen uit Brog (man) en Grag (vrouw). Historisch gezien klopt het spel natuurlijk van geen meter: in de steentijd waren er nog geen rijtuigen, tanks of trojaanse paarden, maar daar gaat het niet om. Vergeleken met Crash Bandicoot Nitro Kart 3D voor de iPhone (van Vivendi), dat we binnenkort ook zullen bespreken, is Cro-Mag eigenlijk grappiger uitgevoerd, de graphics zijn mooier en de voertuigen zijn iets makkelijker te bedienen.

Conclusie

Cro-Mag is net als Super Monkey Ball een must-have game voor de iPhone. De graphics zijn mooi, de uitvoering van het spelidee is grappig en de manier waarop je door het landschap scheurt ook. De prijs van €7,99 is het eigenlijk wel waard, maar kijk ook even naar Crash Bandicoot Nitro Kart 3D, dat hetzelfde spelidee van een racegame met wapens en power-ups op een iets andere manier heeft uitgewerkt.

Info: Cro-Mag Rally

[flickr]set:72157606137347666[/flickr]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:27
Categorie Games
Onderwerpen cro-mag, game, pangea, racegame, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.