Apple legt meer nadruk op beoordelingen App Store

Apple zal in firmware 2.2 vragen de applicatie te beoordelen wanneer je deze weer verwijderd. Het lijkt erop dat Apple steeds meer waarde aan deze beoordeling hecht.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Het lijkt erop dat Apple de applicatiebeoordelingen steeds belangrijker gaat vinden. Eerder namen ze in iTunes al de maatregel dat alleen kopers van applicaties de applicatie konden beoordelen, maar in firmware 2.2 zal ook een nieuwe feature komen om meer stemmen te krijgen. Bij het verwijderen van een applicatie op je iPhone zal er gevraagd worden om de applicatie een aantal sterren te geven. Een (korte) tekst kun je er niet bij typen: het gaat dus alleen om het aantal sterren. Natuurlijk kun je ook op ‘No Thanks’ klikken om helemaal geen stem uit te brengen.


Of er ook op je PC of Mac een kleine pop-up zal verschijnen met de vraag de applicatie te beoordelen is nu nog niet bekend. Op andere websites wordt (al dan niet terecht) de vraag gesteld of dit niet teveel negatieve beoordelingen in de hand zal werken. Je verwijdert de applicatie immers over het algemeen omdat je deze blijkbaar niet tevreden bent of om een andere reden niet meer gebruikt. Het staat overigens niet vast dat deze toevoeging ook daadwerkelijk in iPhone-firmware 2.2 zal verschijnen. Apple test regelmatig nieuwe toevoegingen die al dan niet de eindversie halen. Wanneer firmware 2.2 uit zal komen is nog niet duidelijk.

Andere features die we op firmware 2.2 kunnen verwachten zijn autocorrectie uitschakelen, Google Streetview, uitgebreidere routebeschrijving met o.a. openbaar vervoer en het delen van je huidige locatie.

Via: iPhonehellas en MacRumors

Tipgever: Michel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 17:23
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, beoordeling, firmware
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.