Review: Crash Bandicoot Nitro Kart 3D (App Store)

In deze review bespreken we Crash Bandicoot Nitro Kart 3D, een racegame van Vivendi uit de App Store. In de game race je over verschillende circuits en probeer je de cup te winnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

crash bandicoot nitro kart 3dAls je de afgelopen dagen naar de top 10 van betaalde applicaties in de App Store kijkt, bestaat die op één na uit games. Super Monkey Ball staat al dagenlang bovenaan, met vlak daaronder Crash Bandicoot Nitro Kart 3D. Dat komt deels door de promotie van Apple, maar ook omdat het al een bekende game van de Playstation en Game Boy Advance is. Wat racegames betreft heb je in de App Store op dit moment keuze uit Crash Bandicoot, Cro-Mag Rally en Moto Racer (ook leuk, gaan we binnenkort doen).

Crash Bandicoot is een racespel dat gebruikmaakt van de iPhone-accelerometer: je draait links en rechts om bochten te nemen en kantelt de iPhone voorover om gas te geven en achterover om te remmen. Via de instellingen pas je de gevoeligheid van de accelerometer aan. Je kunt een extra boost krijgen door over speciale versnellingsplekken op de weg te rijden.

Voordat je kunt beginnen volg je een tutorial, waarin je leert springen over objecten en leert driften in de bocht. De tutorial vertelt je ook dat je door de letters C.R.A.S.H. onderweg te verzamelen toegang krijgt tot nieuwe spelkarakters. Ben je eenmaal door de tutorial heen, dan kun je kiezen voor een gewone race (Start Game) of een snelle race (Quick Race). Tijdens de race zijn er tegenstanders op de weg die je het leven lastig proberen te maken met wapens en olievlekken. Zelf kun je natuurlijk ook wapens verzamelen die je op je opponenten afvuurt. Verder zitten er shortcuts in het parcours die je pas na een tijdje ontdekt.

Elke cup bestaat uit vier races, waarvan de eerste (N-Trophy Cup, “too easy for grandma”) erg gemakkelijk te winnen is. De andere cups kun je gaandeweg de game unlocken. Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is qua besturing en mogelijkheden vergelijkbaar met Cro-Mag Rally. Als je tussen beide zou moeten kiezen, zou je eigenlijk op gevoel moeten afgaan. Als Crash Bandicoot-fanaat moet je gewoon voor dit spel kiezen, vind je het prehistorische thema van Cro-Mag ook wel grappig, dan kies je die.

Qua spelplezier, bediening en uitgebreidheid van het spel doen ze nauwelijks voor elkaar onder. Cro-Mag heeft iets mooier uitgewerkte omgevingsgraphics, terwijl die van Crash Bandicoot soms wat blokkerig overkomen maar wel veel kleurrijker zijn. Bij beide games scheur je in een vloeiende beweging over het parcours, zonder schokken of haperingen. Vandaar dat beide games van ons een cijfer 8,5 (uit 10) hebben gekregen. Als je een echte racegame-liefhebber bent koop je ze gewoon allebei: €7,99 is niet overdreven veel voor wat je krijgt.

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is verkrijgbaar in 5 talen: Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Conclusie

We zeiden eerder al hetzelfde bij Super Monkey Ball: deze game kost weliswaar €7,99 en is daarmee een van de duurdere, maar de lange spelduur, de kwaliteit waarmee het spel gemaakt is en het spelplezier zijn dat dubbel en dwars waard. Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is een game die de komende weken (maanden?) een vaste plek in de top 10 zal houden.

Info: Crash Bandicoot Nitro Kart 3G

[flickr]set:72157606165732757[/flickr]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:27
Categorie Games
Onderwerpen app store, crash, cro-mag, game, kartgame, nitro, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.