Audio Fix repareert het geluid van je iPhone-video's.

Review: Audio Fix repareert het geluid van je video’s

Met Audio Fix kun je video's met slecht geluid achteraf opknappen. Met elf verschillende filters kun je de audio van iPhone-video's bewerken. In deze tip lees je hoe handig de app in de praktijk is.

Audio Fix repareert het geluid van je iPhone-video's.

Als je een video opneemt met je iPhone wil je natuurlijk dat deze er niet alleen goed uitziet, maar ook goed klinkt. Dat is vaak lastiger dan het lijkt, omdat video’s vaak worden opgenomen in omgevingen die de microfoon van je iPhone flink uittesten. Denk aan winderige omgevingen, een concert of een filmpje in een café vol mensen. Met Audio Fix (link) heb je de mogelijkheid om achteraf het geluid te ‘repareren’ zodat een filmpje met ruis toch nog om aan te horen wordt.


Audio Fix verwart de gebruiker niet met ingewikkelde menuschermen, schuifbalkjes en lastige termen. Je geeft de app simpelweg toegang tot je camerarol, zodat je vrijwel direct kunt beginnen met het bewerken van het geluid in de video. Als je een video opent optimaliseert Audio Fix automatisch het volume, zodat het filmpje al wat fijner klinkt.

Snurkende katten kan Audio Fix zo wegfilteren. Je kunt bestanden comprimeren of opslaan.

Elf verschillende filters in Audio Fix

Vervolgens kun je uit een van de elf beschikbare filters kiezen om het geluid verder aan te passen. Een korte beschrijving legt uit wat een filter precies doet, zoals de Volume Booster die simpelweg het geluid luider maakt. Er zijn echter ook speciale effecten toegevoegd voor milde en harde wind die de lage frequenties uit het audiospoor snijden.

Verschillende gradaties van de Audio Fix-filter verschillen van Mild tot Ultra. Jammer genoeg is er geen simpele schuifbalk aanwezig in de app, waarmee je de intensiteit van de filter handmatig in kunt stellen.

Er zit wel een handige ‘Compare’ knop in Audio Fix, die het geluid van de originele video laat horen als je deze indrukt. Zo kun je snel horen wat voor effect een filter heeft en hoor je de normale video weer als je de knop loslaat. Als je het geluid van je video echt zo goed mogelijk wilt laten klinken, is het aan te raden om een koptelefoon te gebruiken zodat je het effect van een filter extra goed kunt horen.

Sommige video's worden niet geopend in Audio Fix. Rumoerige video's doen het goed met de Hard Wind-filter.

Probeer Audio Fix gratis uit

Hoewel Audio Fix gratis uit de App Store te downloaden is, gaat het hier eigenlijk niet om een gratis app. Je kunt weliswaar eenmalig het geluid van een filmpje repareren, maar bent daarna verplicht om €1,99 uit te geven om de app te blijven gebruiken. Geen probleem, maar wel iets om je te realiseren als je denkt dat Audio Fix een volledig gratis app is.

Tijdens het testen van de app hebben we het geluid van verschillende video’s bewerkt en hoewel bijvoorbeeld concertvideo’s er merkbaar van opknappen, is het verschil bij veel filmpjes te verwaarlozen. Een video van een winderige stranddag krijgt inderdaad iets minder ruis, maar verwacht niet dat ieder filmpje er merkbaar van opknapt.

Een groter probleem waar we tegenaan liepen tijdens het uitproberen was dat sommige video’s niet geopend kunnen worden in Audio Fix. Een filmpje die het gewoon doet in onze Camerarol, reageert niet als we er op tikken in het menu van Audio Fix. Een gekke bug, die hopelijk snel opgelost kan worden via een update.

Audio Fix zal nooit een bestaande video overschrijven en maakt altijd een nieuwe aan als je een bewerkte video opslaat. Ook is er een handige optie aanwezig om het bestand te comprimeren, zodat het een kleiner geheel is dat je dus gemakkelijker kunt verzenden via mobiel internet. Handig als je een filmpje wilt delen met vrienden maar niet heel je bundel om zeep wilt helpen.

Voor concertvideo's is Audio Fix erg fijn. Video's met weinig geluid hebben uiteraard weinig baat bij Audio Fix.

Conclusie Audio Fix review

Audio Fix zal niet ieder filmpje in je Camerarol enorm verbeteren, maar het is wel een handig hulpmiddel om op je iPhone te hebben staan. Persoonlijk ga ik regelmatig naar concerten en als ik daar een video maken draaien ze meestal uit tot een hoop ruis. Door dit soort filmpjes door een filter van Audio Fix te halen wordt het resultaat fijner om naar te luisteren en kun je de video bovendien comprimeren vanuit de app. Het probleem dat we sommige video’s keer op keer niet kunnen openen is echter wel erg vervelend, dus houd daar rekening mee als je overweegt om Audio Fix te downloaden. Verwacht dus geen wondermiddel dat ieder geluid kraakhelder maakt, net zoals een app met fotofilters ook een mislukte foto niet ineens in een kunstwerk kan veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2016, 17:00
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen audio, videobewerking
Software iOS 9
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.