AppieNow: boodschappen bestellen op de fiets

Review: AppieNow, Albert Heijn bezorgt boodschappen op de fiets

AppieNow is een nieuwe bezorgapp van Albert Heijn. De boodschappen worden op de fiets bezorgd in Amsterdam en dat kan ideaal zijn voor mensen die niet de deur uit kunnen. Wij probeerden de app.

Misschien ken je TringTring nog wel, de bezorgdienst op de fiets. We schreven een jaar geleden over deze app, waarmee je gezonde maaltijden kunt laten bezorgen in Amsterdam. Inmiddels zijn concurrenten Deliveroo en Foodora opgerukt, maar TringTring is nog springlevend. Ze hebben een samenwerking gesloten met Albert Heijn om boodschappen te bezorgen in de stad. Wij hebben de app getest.


AppieNow: boodschappen bestellen op de fiets
Ook handig als je je kappersspiegel wilt poetsen en niet de deur uit kunt.

AppieNow, boodschappen op de fiets

Binnen 60 minuten brengt de AppieNow-app boodschappen bij je thuis of op de zaak. De app is powered by TringTring en dat betekent dat alles milieuvriendelijk op de fiets wordt geleverd. Om te gebruiken moet je wel een nieuw account aanmaken. Je kunt ook registreren via Facebook, maar dat hoeft niet. Je moet je 06-nummer invoeren en bevestigen met een code, zodat de bezorger je kan bellen als het bezorgadres moeilijk vindbaar blijkt. Betalen doe je met creditcard en binnenkort ook met PayPal.

AppieNow: Albert Heijn AppieNow boodschappen uitkiezen

AppieNow in gebruik

Natuurlijk hebben we deze app ook even getest. Het aanbod dat je de eerste 48 uur gratis bezorging krijgt, klonk te goed om te laten schieten. De app bevat een selectie van het assortiment van AH. Je vindt er bijvoorbeeld geen grote kratten bier, maar wel sixpacks. Ook kun je niet zoeken in de app, maar je bladert op basis van categorieën. We kozen een combinatie van boodschappen: sommige dingen waren in de Bonus, andere moesten worden afgewogen. Na het invoeren van het bezorgadres en de creditcardgegevens drukten we op de bestelknop. Binnen een minuut accepteerde bezorger Stijn de klus en op een kaart was te zien dat Stijn zich al in de buurt van de supermarkt bevond. We startten de stopwatch en een paar minuten laten kwam al een berichtje dat Stijn over 4 minuten bij de deur zou staan. Uiteindelijk hadden we binnen een kwartier onze boodschappen, inclusief dinoplaatjes en kassabon. Alles klopte, ook bonuskorting en de 200 gram jalapenopepers, die de bezorger zelf moest afwegen.

Het zal niet altijd zo snel gaan, maar AppieNow kan ideaal zijn als je nét op het punt staat om in vergadering te gaan en nog geen tijd hebt gehad om lunch te halen. Terwijl jij hard aan het werk bent, is iemand anders voor jou boodschappen aan het doen. Of zoals op de foto hierboven: als je kapper of winkelier bent en niet in de gelegenheid bent om zelf naar de supermarkt te gaan, omdat er klanten zitten te wachten. Terwijl je wel een knorrende maag hebt of dringend behoefte hebt aan schoonmaakmiddelen. Of denk aan ouderen die niet de deur uit kunnen en waarbij het minimale bezorgbedrag van Albert Heijn’s bezorgdienst (€70) te hoog is. Voor die groep is €5 misschien wel een hoop geld, maar je bent met deze bezorgdienst niet afhankelijk van zorginstellingen of boodschappendiensten voor ouderen, die alleen op bepaalde tijden in te schakelen zijn.

AppieNow bestelling AppieNow: bezorger onderweg

De werking van AppieNow is hetzelfde als bij TringTring; zelfs de screenshots in de App Store zijn identiek. Het verschil is alleen dat je in AppieNow alleen de boodschappen van Albert Heijn te zien krijgt in een blauw design. Nadat je je bestelling hebt geplaatst moet je wachten tot een fietser de opdracht heeft geaccepteerd. Er geldt geen minimum bestelbedrag, maar vanwege de bezorgkosten van €5 ben je niet zo snel geneigd om één trosje bananen te bestellen. Verder zal de bezorger je dankbaar zijn als je niet teveel sixpacks bier in je winkelmandje gooit.

Het leuke bij TringTring is trouwens dat je aan een persoonlijke bezorger wordt gekoppeld. Iemand met een naam, die je na afloop van de bezorging ook kunt beoordelen. Bij andere bezorgdiensten heb je te maken met naamloze bezorgers en krijg je ook wat minder inzicht in het bezorgproces. Bij TringTring zie je op de kaart waar de bezorger is, hoe hij/zij heet en wat het telefoonnummer is.

Wat verder nog van belang is om te weten is dat er twee Albert Heijn-filialen meedoen aan de proef: die aan de Elandsgracht en aan het Museumplein in Amsterdam. Hoe dichterbij je woont, hoe sneller je je boodschappen hebt. Net als bij TringTring is het niet mogelijk om een gedetailleerd adres op te geven, wat onhandig kan zijn voor mensen die boodschappen op kantoor willen laten bezorgen. Ik heb dit opgelost door de bedrijfsnaam in de achternaam te verwerken, maar handiger zou zijn als je aanwijzingen voor de bezorger kunt invullen. Eventueel kan de bezorger jouw 06-nummer bellen, als het niet lukt om jouw bezorgadres te vinden.

Conclusie AppieNow review

AppieNow is een makkelijke manier om boodschappen in huis te halen of op de zaak bezorgd te krijgen, als je zelf even geen tijd hebt. De bezorgkosten van 5 euro vallen mee als je bijvoorbeeld een boetiek hebt en echt geen mogelijkheid hebt zelf naar de supermarkt te gaan. In ons geval werden de boodschappen correct en snel geleverd, ook de niet-standaard producten. Je hebt keuze uit een vrij uitgebreid productaanbod, waarbij we een zoekfunctie wel op prijs zouden stellen.

Pluspunten

  • Vrij groot aanbod van supermarktproducten.
  • Bezorging binnen 60 minuten, niet over een paar dagen.
  • Bezorging op de fiets, dus milieuvriendelijk.
  • Steeds inzicht in het bezorgproces, je weet wie de boodschappen bij elkaar shopt en hoe laat hij/zij komt.

Minpunten

  • Geen zoekfunctie in de app, bladeren kan alleen per categorie.
  • Pilot loopt momenteel alleen in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 17:41
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen albert heijn, boodschappen
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.