Review: Deliver2day, deze app bezorgt alles binnen een uur

Deliver2day is een app waarmee je allerlei producten binnen een uur bezorgd krijgt. Niet alleen kaas, wijn en bier, maar ook cadeautjes, boeken en speelgoed.

Als je binnen een uur maaltijden kunt laten bezorgen, waarom dan geen bloemen, boeken, flessen wijn of cadeautjes? De nieuwe app Deliver2day zal vooral tijdens in de drukke decembermaanden van pas komen. Je kunt er bijvoorbeeld een borrelpakket, geurtjes, delicatessen, boeken, dierbenodigdheden en huidverzorging mee bestellen. Heb je nog steeds geen sinterklaascadeautje en begint over een paar uur al het feestje? Dan kan Deliver2day je alsnog uit de brand helpen. Ze beloven zelfs dat je het pakketje binnen een uur bezorgd krijgt. Dat wilden we wel eens proberen.


Deliver2day: startscherm. Deliver2day: kaasplankje bestellen.

Deliver2day: cadeautjes voor jezelf en anderen

Momenteel werkt Deliver2day alleen in Amsterdam en dat komt goed uit, want daar is de iCulture-redactie gevestigd. Ik bestelde een boek bij Bruna, waarbij je uit vijf Amsterdamse Bruna-vestigingen kunt kiezen. Je moet zelf bepalen welke vestiging het meest dichtbij is. Bij andere deelnemende winkels is er vaak maar één vestiging, dus dan ben je snel klaar met kiezen. Delicatessen haal je bijvoorbeeld bij Kaashuis Tromp, De Kaasspecialist, Patisserie Kwekkeboom of Patisserie Tout. Wat cadeautjes betreft doen Goochem (speelgoed) en Hoogstins (luxe cadeautjes) mee. Bij Bloemen viel het aanbod wat tegen: hoewel de foto’s van Anggrek, Bloemenweelde en Bosch bloemen er high-end uitzien, krijg je toch typische ‘Fleurop-boeketjes’ te zien. Ik zou dan eerder kiezen voor een Languiole-kaasmessenset of een fleurige doos macarons. Maar goed, de keuze is zo breed dat er altijd wel iets van je gading bij zit, hetzij om jezelf te verwennen of als cadeautje voor een vriend of vriendin.

De test: komt mijn boek binnen een uur?
Ik koos voor een boek van Bruna, dat ik vrijdagmiddag om 14:37 uur bestelde. Om 15:25 stond Deliver2day voor de deur met het boek, zelfs netjes ingepakt in cadeaupapier! Ik kan het boek meteen meenemen naar een sinterklaasfeestje of verjaardag, als ik dat zou willen. Bij sommige winkels kun je in de app aangeven of het product moet worden ingepakt of dat er een persoonlijk berichtje bij moet (dat laatste is o.a. mogelijk bij Tout en Hoogstins). Je kunt afrekenen met iDeal of creditcard en betaalt tussen de €0 en €4,95 bezorgkosten. De meeste winkels hanteren €2,50 of €3,50. Dat is een sympathieke prijs, zeker als je op je werk zit en écht niet de deur uit kan maar wel snel een cadeautje voor een jarige collega nodig hebt.

Ik kreeg er de originele kassabon en tasje bij, zodat ik eventueel terug kan naar de winkel als het cadeau toch niet in de smaak valt. De prijzen die Deliver2day hanteert zijn voorzover ik kon nagaan dezelfde prijzen die je ook in de winkel betaalt, plus uiteraard de bezorgkosten. Niet-iPhone-gebruikers kunnen bestellen via de website. En heb je het niet nu nodig, maar morgen om 10:00 uur, dan kan dat ook. Je kunt bij het afrekenen het gewenste bezorgtijdstip kiezen.

Deliver2day: het bestelde boek werd binnen een uur bezorgd.

Na Amsterdam volgen andere steden
We spraken Tim Vink, oprichter van Deliver2day, die vertelde dat het huidige aanbod nu bestaat uit enkele tientallen winkels. Bij sommige winkels kan Vink meteen afspraken voor meerdere filialen maken (zoals Bruna), terwijl hij bij andere winkels persoonlijk langs moet gaan. “Winkels willen wel meedoen, want het levert ze extra verkopen op”, aldus Vink. “Als een winkel elke dag 100 bestellingen extra krijgt, is dat mooi meegenomen.” Het is momenteel zelfs mogelijk om een kroket van €1,85 te laten bezorgen of een baguette van €2 (exclusief bezorgkosten). “Boodschappen leveren zie ik niet zo zitten”, zegt Vink, “omdat je ook zekerheid wilt hebben over de prijs”. In Deliver2day staat bij elk product wat het kost, zodat er geen verrassingen zijn. Op termijn wil Vink ook wel uitbreiden naar andere steden in Nederland en naar Duitsland, “maar eerst zorgen dat in Amsterdam alles goed werkt”.

Deliver2day: keuze uit winkels met cadeau's. Delive2day: een boek bestellen.

Als gebruiker heb je zelf invloed op het aanbod. Je kunt nu bijvoorbeeld nog geen koffers of fluitketels bestellen. Mocht je daaraan behoefte hebben, dan kun je in de app voorstellen dat ze die producten gaan toevoegen aan het assortiment. Deliver2day is een concurrent van TringTring, Foodora, Deliveroo en soortgelijke ‘betere’ bezorgapps, maar tegelijk ook weer niet. De genoemde apps richten zich vooral op eten, terwijl Deliver2day bijna alles kan bezorgen, van boek tot geurtje, zolang het maar op de fiets te vervoeren is. Het succes van de app staat of valt met de keuze van de aanbieders: het zullen vooral kritische mensen met geld zijn die het te druk hebben om zelf de deur uit te gaan, dus het aanbod moet daar wel bij aansluiten. Dat is op zich goed gelukt: de winkels die meedoen zijn allemaal de betere adresjes met bijvoorbeeld delicatessen en goede wijn. Een blok kaas van Albert Heijn kun je overal in Amsterdam wel op 10 minuten loopafstand vinden, maar een kaasplankje dat je je vrienden kunt voorzetten is wat minder snel te vinden. Voor €3,50 is je probleem opgelost en kun je je tijd nuttiger besteden aan het opruimen van je huis, voordat je vrienden komen.

Deliver2day: boek kopen. Deliver2day: de betaling wordt verwerkt.

De app werkte zoals beloofd, al heb ik nog wel wat wensen. Het aanbod van bloemen zou iets karakteristieker kunnen (voor €50 moet het echt wel lukken om een mooi bloemstuk te maken en niet het standaard Fleurop-bosje). Ook merkte ik dat het afrekenen met creditcard niet lukte, maar dat kan een tijdelijk probleem bij de betalingsprovider (Mollie) zijn. Afrekenen met iDeal lukte gelukkig wel. En in plaats van 10 aanbieders van kaas en wijn had ik liever nog wat meer variatie gehad. Een winkel voor kookspullen bijvoorbeeld (komt eraan) en een zoekfunctie die de producten doorzoekt (niet alleen de namen van de winkels). Nu moet ik alle winkels afgaan om te kijken waar ze een zakje pinda’s hebben.

Conclusie Deliver2day review

Hoewel je in Deliver2day ook voedingswaren vindt, springt deze app er in het aanbod van nieuwe bezorgapps toch wel bovenuit, omdat het aanbod veel groter is. Als je niet de deur uit kunt of wilt en toch een cadeautje of luxe etenswaren nodig hebt, kun je in deze app altijd wel iets vinden. Zelfs als je plotseling je haar wilt wassen en ontdekt dat de shampoo op is, kan Deliver2day je helpen. Het lijkt misschien wat overdreven om alles te laten bezorgen, maar er zijn nu eenmaal momenten waarop je moeilijk de deur uit kunt. Tijdens een Apple-keynote bijvoorbeeld, als je redacteur van iCulture bent. Of als je door een ski-ongelukje wat moeilijk ter been bent en toch iets nodig hebt omdat je vrienden op bezoek krijgt. Naarmate het aanbod verder groeit, zal de app steeds handiger worden. Je hebt daarbij zelf invloed het aanbod.

Deliver2day is een mooi voorbeeld hoe lokale fysieke winkels toch kunnen concurreren met grote online winkels die de volgende dag bezorgen. Omdat de producten al lokaal in jouw stad aanwezig zijn, kan je het binnen een uur al bezorgd krijgen. Sneller lukt niemand.

Pluspunten

  • Een uitkomst als je door omstandigheden niet de deur uit kunt.
  • Breed aanbod, niet alleen voedingswaren.
  • Kwalitatief aanbod, geen troep.

Minpunten

  • Aanbod mag nog wel iets breder.
  • Voorlopig alleen in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2015, 19:26
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen cadeau, thuisbezorgen
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.