Piet Piraat en Bumba voor de iPad uitgekomen

Kapitein Lachtand is niet langer meer veilig op het grote touchscreen-apparaat van Apple. Pier Piraat Schattenjacht is zojuist als game op de iPad uitgebracht en Studio100 heeft ook een spel rond Bumba gemaakt.

Piet Piraat voor de iPad landkaart“Piet Piraat, Piet Piraat, schip ahoy hoy hoy” is op de iPad verschenen. Je kan al langer luisterboeken van de serie van iTunes downloaden, maar nu is er ook een game met de Vlaamse piraat in de hoofdrol in de App Store te vinden. Het Belgische Studio100 liet het daar niet bij zitten en heeft ook een educatief spel rondom Bumba uitgebracht op Apples tablet. Die laatste richt zich echt op de kleuter, waar Piet Piraat echt een spel is en zelfs een stand voor twee spelers heeft.


Piet Piraat voor de iPad duel

Piet Piraat: Schattenjacht is verschenen voor de iPad en iPhone apart en kost op beide systemen 3,99 euro. In het spel vaar je met de Scheve Schuit naar vijf eilanden met in totaal 25 torens. Je doorkruist grotten duikt onderwater met de duikschuit. Op elke bestemming waar je aankomt, ga je in duel met Kapitein Lachtand en moet je zoveel mogelijk schatten proberen te pakken. In totaal kun je er 150 verzamelen en dat doe je door Angry Birds-achtige stellages tot moes te schieten met je scheepskanon. Daarvor heb je twee verschillende projectielen. In de modus voor twee spelers doe je dat niet tegen de computer, maar tegen een tegenstander op hetzelfde apparaat.

Downloaden: Piet Piraat: Schattenjacht (HD) (€3,99)

Bumba bellen blazen voor de iPhone en iPod touch

Bumba bestaat eigenlijk uit twee delen. Enerzijds biedt het een ‘interactieve wereld’ waarin je kind op figuren en tekeningen kan klikken om ze tot leven te brengen met geluiden en animaties. Het andere gedeelte telt vijf kleine spelletjes die alleen geschikt zijn voor de allerjongste speler. In bijvoorbeeld het schaduwspel, staat een schaduw in beeld en moet je kiezen welke van de vier onderstaande figuren erbij hoort. Een andere is het puzzelspel, waarin het ontbrekende plaatje moet worden aangegeven. Bellen blazen is meer kortstondig vermaak: je kan erin bellen blazen en die vervolgens kapot prikken. ‘Memory’ spreekt voor zich en in ‘Tekeningen vegen’ kan je een vinger op het scherm bewegen en zie je een tekening verschijnen. De app is voor de iPad én iPhone tegelijk ontwikkeld en je hoeft ‘m dus maar één keer te kopen als je beide systemen hebt.

Downloaden: Bumba (€2,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.