iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en Belgi├ź

Nederlandse eBooks Eregalerij op de iPad verschenen

eBooks Eregalerij geeft een selectie van de beste literatuur uit de Nederlandse en Vlaamse klassieke letterkunde. De app bevat de belangrijkste werken uit onze geschiedenis, in het Nederlands en zonder verdere kosten.

ebook eregalerijDe eBooks Eregalerij is een eerbetoon aan de klassieke Nederlandse en Vlaamse literatuur. De app bevat een selectie van de beste literatuur, gekozen door het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL). Samen met Bibliotheek.nl maakten zij een selectie, die je in deze app terugvindt. Je vindt in deze app rechtenvrije ebooks die je gratis kunt downloaden en lezen.


ebooks eregalerij ipadBij elke auteur vind je informatie over: leven en werk, lof en blaam, de erfenis en een selectie van foto- en videomateriaal. De app ziet eruit als een digitale boekenkast, net zoals Apple’s boekenapplicatie iBooks. Elk boek is voorzien van een wikkel, die aangeeft dat je hem nog niet hebt opgehaald en geopend. Zodra je dat wel doet, kun je direct beginnen te lezen.

De boeken zijn standaard nog niet in de app aanwezig. Het ophalen van de boeken doe je via een internetverbinding. Je krijgt een selectie van boeken voorgeschoteld, die je zelf niet kan wijzigen. Je kunt dus niet zelf boeken toevoegen. Met apps als Stanza kan dat wel. Je kunt de boeken in eBook Elegalerij offline lezen als je ze eenmaal hebt opgehaald. eBooks Eregalerij is vandaag in de App Store verschenen en is gratis te downloaden.

Downloaden: eBooks Eregalerij (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.