OutFront iPhone-app: gratis fit na de feestdagen

OutFront is de hele maand januari gratis te downloaden, net als Runkeeper Pro. Ook is Runtastic Pro vandaag gratis te krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

outfrontHet is januari, tijd om de hardloopschoenen weer uit de kast te trekken en aan je figuur te werken. In de App Store zijn momenteel veel fitness- en hardloopapplicaties met korting of zelfs gratis te vinden. Runkeeper Pro noemden we al: deze €7,99 kostende app is de hele maand januari gratis te downloaden. Nu is het de beurt voor een andere app: OutFront.

Daarnaast kun je vandaag in ons overzicht van gratis apps lezen, dat ook Runtastic Pro vandaag gratis te krijgen is. OutFront is een wat minder bekende app. Vandaar dat het wel eens de moeite waard is om wat te vertellen over deze app, die normaal €3,99 kost en die je gedurende de hele maand januari gratis kunt downloaden.

OutFront is een tracker-applicatie van Map My Tracks. Je kunt er allerlei sportactiviteiten mee vastleggen: wandelen, fietsen, hardlopen, maar ook zeilen, skiën of gewoon erop uit trekken. Net als de eerder genoemde app Runtastic Pro kun je met Facebook, Twitter en Map My Tracks informatie zoals snelheid, verbrande calorieën en tijdsduur vastleggen. Vrienden kunnen daarbij volgen in welke mate je voortgang boekt.

outfront iphone   outfront 1

OutFront is geschikt voor de iPhone 3G, 3GS en iPhone 4. Je route krijg je te zien op een OpenStreetMap-kaart in vogelvluchtmodus. Het is zelfs mogelijk om je activiteiten live te broadcasten naar vrienden, zodat ze live kunnen volgen hoe je presteert. Offline je activiteiten vastleggen werkt overigens ook. Je kunt dan na terugkomst thuis meteen de gegevens synchroniseren of nog eens afspelen over de telefoon.

outfront 4   outfront 3

OutFront levert bovendien duizenden routes en activiteiten, die je overal ter wereld kunt doen. Dus zelfs als je een paar dagen in een vreemde stad in een hotel zit, kun je actief blijven en een route volgen die anderen al voor je hebben uitgestippeld. Om te gebruiken heb je een gratis Map My Tracks-account nodig, die je meteen vanuit OutFront kunt aanmaken.

Downloaden: OutFront (tijdelijk gratis in januari, normaal €3,99)

Runtastic Pro: ook gratis

runtasticIn het overzicht van gratis apps kun je Runtastic Pro terugvinden. Omdat deze app zoveel lijkt op Runkeeper, OutFront en andere apps, is het de moeite waard om toch ook nog wat aandacht aan deze app te besteden. Runtastic Pro houdt via GPS je locatie bij, als je buitenshuis aan het wandelen, hardlopen of fietsen bent. De app is ook geschikt voor andere activiteiten waarbij je beweegt. Dat kan overigens ook binnenshuis zijn, want Runtastic Pro is prima geschikt om activiteiten op een loopband vast te leggen of de oefeningen in de sportschool of op je yogamatje thuis bij te houden. De nadruk ligt daardoor minder dan de andere apps op het gps-tracken van je prestaties.

Je kunt uiteraard wel je route op de kaart zetten, maar ook je prestaties vergelijken met anderen of een dagboek bijhouden waarin je alle oefeningen noteert. Het idee erachter is dat je daardoor gemotiveerd en gefocust blijft. Een vriendelijke stem spreekt je in het Engels of Duits toe en tijdens het sporten kun je naar je favoriete muziek luisteren. De app registreert tijd, afstand, verbrande calorieën, snelheid, hoogteverschillen en dergelijke, net als de meeste andere apps Je kunt een historie van uitgevoerde trainingen bijhouden en je vrienden uitdagen voor een competitie. Uitgevoerde activiteiten publiceer je op Facebook, Twitter of op de Runtastic-website. Zoals gezegd: de app is alleen vandaag gratis, dus je hebt nog een paar uur de tijd om gratis in bezit te komen van Runtastic Pro.

Downloaden: Runtastic Pro (tijdelijk gratis, normaal €4,99)

Let op: zoals meermaals aangegeven in dit artikel, Runtastic wordt óók genoemd in het lijstje met gratis apps. Dit is een bewuste keuze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2011, 22:54
Categorieën Gezondheid en fitness, Sport
Onderwerpen fitness, gezondheid, runtastic, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.