Notabli: afgeschermd sociaal netwerk voor ouders op iPhone

Notabli is een iPhone-app waarop ouders hun kinderfoto's kunnen delen met genodigden. Je hebt zelf controle over wie de eerste stapjes ziet.

Notabli iPhone headerHet idee is er al op de kindercrèche: begeleiders die betrokkenen op de hoogte houden van de ontwikkelingen van hun kind, inclusief foto’s. Maar nu trekt een nieuwe iPhone-app het idee naar een nog persoonlijkere kring. Met Notabli kunnen ouders foto’s en updates van hun kinderen plaatsen, en geïnteresseerden uitnodigen om de updates en foto’s te bekijken. De applicatie onthoudt het aantal momenten en mijlpalen per kind.

Je maakt een account aan op basis van je mailadres of Facebook-account en nadat je je kinderen hebt ingevoerd, nodig je je partner uit om deel te nemen als ouder. Daarna kan je mensen van buitenaf uitnodigen voor de timeline. Genodigden kunnen daarna hartjes toekennen en reacties geven onder de foto’s, video’s, audio-opnames, quotes en tekeningen. Notabli heeft de logica van elk ander sociaal netwerk: updates staan overzichtelijk onder elkaar opgesteld en een tik op een bericht, leidt naar de reacties en uitgedeelde hartjes. De app wijst zich vanzelf.

Notabli is een afgeschermde omgeving. Je kinderpagina’s zijn niet benaderbaar voor ongenodigde mensen en bovendien beperkt de omgeving zich tot de iPhone-app. ‘A single home’, één thuis, werpt Notabli op als een sterk punt. Helaas betekent het wel dat iedereen die je wil uitnodigen voor je kindertimeline, een iPhone of iPod touch moet bezitten. Er is geen webomgeving waarop dezelfde informatie ook beschikbaar is. Een Android-app is evenmin aangekondigd, al zei de ontwikkelaar in januari al wel grote plannen te hebben met Notabli. Het is verder aan jou of je er een netwerk van kinderfoto’s van andere ouders van maakt, of dat je het meer als dagboek voor jezelf ziet en opa en oma slechts toegang wil geven.

Notabli timeline foto's Notabli momenten en mijlpalen voor ouders op iPhone

De applicatie heeft een fraaie, rustige uitstraling en vergrijpt zich niet aan overdreven kinderlijke trekjes zoals roze en lichtblauwe tierelantijnen overal – iets waar apps gericht op jonge ouders nogal eens een trekje van hebben. Zo kan je Notabli prima laten meegroeien met je kind. Nu hopen dat Notabli zelf meegroeit met de gebruikerswensen, te beginnen met ondersteuning op andere platformen.

Downloaden: Notabli (gratis, iPhone, iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 8:30
Categorieën Kinderen, Lifestyle
Onderwerpen kinderen, ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.