Sterren.nl 2.0: Nederlandse muziek-app van TROS vernieuwd

De TROS-app Sterren.nl op iPhone is verbeterd en nu native te bedienen; dus geen webapp meer met een hoes. Je kan nog steeds live luisteren.

Sterren.nl iPhone iPadDe publieke omroep TROS heeft haar iPhone-app met Nederlandse volksmuziek vernieuwd. Sterren.nl 2.0 is voor het eerst een echt op de iPhone gerichte applicatie, waar de app voorheen eigenlijk een omhulsel voor een mobiele website was. Nu is de app zogeheten ‘native’ met een nieuwe vormgeving. Qua inhoud is de applicatie niet echt op de schop gegaan. Zo vind je er nog steeds een Top20 populaire nummers en nieuws over de artiesten in onze moerstaal.

Er zijn drie tabbladen waar je in terecht kan in de applicatie, waarmee de inhoud echt wezenlijk gelijk is met de vorige applicatie. In het laatste tabblad tref je niks anders dan algemene informatie. Het eerste tabblad Radio laat je live naar Sterren.nl Radio luisteren, onder Nieuws tref je het laatste nieuws met berichten onder elkaar. De app is simpel gehouden op dat gebied: elk nieuwsbericht staat eigenlijk los en je kan alleen terug naar de bovenliggende pagina met de Terug-knop linksboven. Tussen artikelen vegen is er niet bij en ook een bericht delen behoort niet tot de mogelijkheden.

Sterren.nl iPhone-app luisteren Sterren.nl Top20 luisteren

In de Top20 zie je een actuele hitlijst van de 15 populairste Nederlandse nummers die week, volgens Sterren.nl althans. Sommige nummers leiden naar YouTube-video’s die je kan bekijken en luisteren in de app, anderen bieden die luxe niet. Bij elk nummer zie je links de huidige positie en de vorige in de ranglijst, rechts van de titel en foto tref je het aantal weken dat een nummer in de lijst stond. Ondanks dat de meeste nummers wel begeleid zijn van een foto, merken we erg weinig YouTube-links in de applicatie. Dat moet beter kunnen van een bron als Sterren.nl. Ook is de applicatie van de TROS ondanks de ‘native’ aanpak en de optimalisatie voor de schermgrootte van de iPhone 5, nog altijd niet uitgevoerd in Retina-schermresolutie. Een gemiste kans.

Downloaden: Sterren.nl (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 22:30
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen muziek, nederlands, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.