Nieuwe Google Talk-app Chat for GTalk tijdelijk gratis

Google Talk-app Chat for GTalk is tijdelijk gratis te downloaden, maar hoe lang nog totdat de chatdienst vervangen wordt door Babble?

Chat for GTalk iPhone chatten gratisShape, de ontwikkelaar achter de bekende chatapplicatie IM+ Pro op de iPhone, heeft een nieuwe app uitgebracht, speciaal voor Google Talk. Chat for GTalk is ter introductie twee dagen lang gratis te downloaden, waarna de applicatie een vaste prijs van 2,69 euro zal krijgen. In de toepassing kan je kiezen uit meerdere thema’s voor je chatomgeving en gespreksgeschiedenis wordt online opgeslagen zodat je berichten later terug kan lezen. Dat kan bovenaan een conversatie met aparte knoppen voor dag, week, maand en jaar.

Laten we vooral haasten om te zeggen dat de interface van Chat for GTalk niet echt up-to-date oogt. Het scherm waarin je online contactpersonen onder elkaar staan opgesteld, ziet er nog wel onderhoudend uit, maar in de gesprekken zelf doet alles denken aan een applicatie uit de beginperiode van iPhone-apps. De smileys ogen goedkoop, het gebruikte lettertype maakt een niet al te frisse indruk en de twee andere thema’s, raceauto en papier, zijn zelfs overdadig kitscherig en achterhaald. Het heeft ook een reden: de applicatie die nu onder de vlag van Shape valt, stond al in de App Store op naam van ontwikkelaar CrispApp. Shape wijzigde naar eigen zeggen de interface en voegde nieuwe elementen toe, waarna versie 1.3 als ‘nieuwe app’ op de iPhone aangeboden wordt.

Omdat Google’s chatdienst Google Talk zelf geen foto’s en video’s kan versturen, gaat dat ook niet op de manier die je zou willen in Chat for GTalk. Een foto die je verstuurt, wordt geüpload op de servers van Shape en blijft daar twee weken op staan zodat de ontvanger de link kan gebruiken. Wel verstuurt Chat for GTalk pushberichten ook als de app uitstaat, iets wat geen garantie is bij chatapps. Daarnaast werkt de app in portret- en landschapsmodus en is er een geïntegreerde browser zodat je snel een link kan opzoeken. Daarin kan je wel bladwijzers leggen, maar weer geen bestandslink snel kopiëren en plakken in een chat.

Chat for GTalk lijst contactpersonen Chat for GTalk in een chat

De grote vraag van Chat for GTalk is misschien wel buiten de app om: hoelang kan je de app nog gebruiken? Google Talk is mede door het niet verzenden van foto’s inmiddels een sterk verouderde dienst en er doen geruchten de ronde dat Google bezig is met een totaal nieuwe dienst die het apps als WhatsApp lastig moet gaan maken. Babble zou de Hangouts van Google+, Voice, Messenger en ook Google Talk samenvoegen. Volgens het gerucht afkomstig van Geek.com, onthult Google de dienst op een ontwikkelaarsbijeenkomst in mei. Tot die tijd is Chat for GTalk een functionele, maar achterhaald aanvoelende oplossing.

Downloaden: Chat for GTalk (tijdelijk gratis, normaal €2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 17:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.