De slappe lach van Tor: Nederlands kinderboek op iPad

De slappe lach van Tor is een Nederlands kinderboek dat je zelf voorleest op de iPad, terwijl de kleine de prenten in de app kan aanraken.

iPad kinderboek slappe lach van TorHet wemelt van de kinderboeken op de iPad en de stroom nieuwe verhalen is nog niet ten einde. De slappe lach van Tor is geschreven en getekend door Annemieke Spruijt en John Bruin hielp de app te maken. Het verhaal bestaat uit dertien pagina’s waarop je kind steeds allerlei objecten kan aantikken om ze in beweging te brengen. Zo wordt er eventjes zelfs een raam schoongemaakt. Maar er wordt vooral veel gelachen.

Tor heeft een – overigens niet al te aanstekelijke – lach die aldoor in de applicatie te horen is. Ook andere tikken in beeld brengen geluidseffecten met zich mee. Ze zijn welkom om de leegte op te vullen, want er is geen voorleesstem in De slappe lach van Tor. De zes zwarte regels tekst zal je zelf moeten voordragen terwijl de kleine lukraak in beeld tikt. Zeker als je het verhaal zat bent na een paar keer, mist zo’n voorleesstand wel.

Slappe lach van tor ziekenhuis iPadHet verhaal gaat over Tor die anderen zo verveelt met zijn gebulder, dat hij een oplossing zoekt voor het stoppen van de slappe lach. De dokter, klussen in huis en zelfs een kerkhof aandoen vallen onder de serieuze zaken waarmee de Tor denkt zijn lach in te kunnen houden. Het verhaal is door de brokken tekst in beeld misschien net iets langer dan wenselijk. Ook kan de tekst net iets te lastig klein zijn op de iPad mini, met de vingers van het kroost ook nog op het scherm.

Qua afwerking staat De slappe lach van Tor niet in verhouding met het gisteren besproken Hans en Grietje – Epic Tales, maar het prijsverschil is daar ook naar. Je kan op onze artikeltag Kinderboek zoeken om nog veel meer voorleesverhalen op de iPad te ontdekken.

Downloaden: De slappe lach van Tor (€0,89, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 18:42
Categorieën Boeken, Kinderen, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.