Vrede2013: iPhone-app viert 300 jaar Vrede van Utrecht

Vrede2013 is de iPhone-app van 300 jaar Vrede van Utrecht. De gemeente en provincie hebben een nette evenementen-app uitgebracht.

Vrede2013 Utrecht officiële iPhone-appDe stad Utrecht viert de driehonderdste verjaardag van de Vrede van Utrecht in 2013. De stad, gemeente en provincie Utrecht hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Frismedia voor de nieuw uitgebrachte iPhone-app voor het evenement. De applicatie Vrede2013 gedraagt zich als een agenda waarbij je verticaal door de evenementen kan scrollen en met foto’s aangeduid ziet wat er zoals is te doen in het teken van de vrede. Bij elk evenement zie je tweets die je als favoriet kan markeren.

Voordat je de agenda in duikt, geef je aan welke interesses je hebt en daarop kan je dan de agenda afstemmen. Met vinkjes bepaal je zo of je evenementen omtrent kinderen, literatuur, dans en geschiedenis wilt zien bijvoorbeeld. Een limiet aan het aantal vinken dat je zet is er niet, maar een snelle functie om ze allemaal aan te vinken evenmin. Bovendien missen we in de instellingen een knop om je interesses bij te werken.

De applicatie maakt met je goedkeuren gebruik van je huidige locatie waardoor de afstand tot een evenement wordt aangegeven in een foto die een evenement aankondigt. In de foto staat overigens ook de titel van een evenement, zodat je niet alles uit de foto hoeft te halen. De kleur van het label geeft daarbij aan in welke categorie het gebeuren valt. Op elke evenementenpagina zie je een of meerdere foto’s (die bewegen; best aardig) en lees je een uitgebreide omschrijving met tijden en een adres. Op elke pagina ken je aangeven dat je aanwezig bent of wilt zijn bij een evenement. Zo plaats je afspraken in de iOS-agenda en door er in te checken kan je bijvoorbeeld festivalkaarten of boeken winnen.

Vrede2013 agenda Utrecht-app iPhone Vrede2013 opening evenement

Met het hoofdmenu links schakel je tussen de agenda, evenementen in de buurt, je favorieten, en benader je accountgegevens (voor de prijsvragen), algemene informatie en de voorkeurstaal. Een zoekbalk maakt de app compleet. Nou ja, niet helemaal: pas als de app ook nog gaat voorzien in routebeschrijvingen en integratie met navigatie-apps, mag Vrede2013 als schoolvoorbeeld dienen voor andere festival-apps.

Downloaden: Vrede2013 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 17:13
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen activity, evenement, utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.