Nettelator: Twittelator Neue voor App.net

App.net op de iPhone gebruiken kan met de nieuwe app Nettelator, een conversie van de fraaie Twitter-app Twittelator Neue.

Nettelator Twittelator Neue voor App.netNadat ontwikkelaar Tapbots de Twitter-app Tweetbot onder de noemer Netbot doorzette voor het sociale netwerk App.net, kon de concurrentie natuurlijk niet achterblijven. Nettelator for App.net is de nieuwste applicatie voor het betaalde sociale netwerk. De applicatie is in feite een één-op-één doorzetting van de fraaie Twitter-app Twittelator Neue, speciaal aangepast voor App.net.

Nettelator kost geen cent meer dan Twittelator Neue, wat tot nu toe bijzonder is voor een applicatie gebaseerd op App.net. App.net-gebruikers zijn immers bereid te betalen voor een sociaal netwerk, dus vast ook wel voor een applicatie, toch? Nettelator heeft hetzelfde prijskaartje als de concurrentie: de app gaat de deur uit voor 4,49 euro, dezelfde prijs als Netbot.

Nettelator timeline Nettelator berichtpagina

Voor dat geld krijg je een timeline die vol kan staan van de foto’s. Nettelator laadt previews daarvan namelijk over de volledige breedte van de timeline, en daardoor ben je maar één tik verwijderd van hem meteen volledig zien. Een andere specialiteit van de app is dat je timelines kan toevoegen om doorheen te vegen. Zo kan je zoekopdrachten bijvoorbeeld toevoegen als timeline.

De mogelijkheden van Nettelator zijn aardig voor grootverbruikers van App.net. Zo kan je meerdere accounts instellen in de applicatie, waartussen je eenvoudig kan wisselen. Ook kan je berichten de wereld in helpen vanaf meerdere accounts tegelijk, dankzij de SimulPost-functie. Je kan berichten eveneens doorzetten naar Facebook, overigens ook voorzien van locatie en foto. Personalisatiemogelijkheden zijn er ook: je kan je avatar, locatie, website en informatie aanpassen vanuit de applicatie en het lettertype in de app instellen.

Nettelator swipen tussen timelines Nettelator antwoord schrijven

Nettelator is net als zijn Twitter-equivalent vooral imposant op de pagina van een bericht. Daar toont de applicatie meteen de bijgevoegde foto groot, maar laadt het ook het gesprek dat eraan vooraf ging en de website als er een link in een bericht staat. Die wordt meteen in volledig scherm weergegeven als je hem leest en sluit net zo eenvoudig. Bovendien is de applicatie erg fraai – misschien zelfs wel een beetje kitscherig – geanimeerd. Als je de timeline ververst, trek je hem naar beneden met een papiervouw. Het vorige bericht bekijken als je een reactie geeft, gaat gepaard met een 3D-animatie. Tenslotte schuiven pagina’s bijna zwierig in beeld als je tussen timelines veegt.

Downloaden: Nettelator for App.net (€4,49, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 14:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app.net, netbot, twittelator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.