PassMaker: kaarten in Passbook zetten met iPhone-app

PassMaker is een kleine Nederlandse iPhone-app waarmee je kaarten en coupons van winkelketens in Apple's Passbook kan zetten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

PassMaker Passbook-makerNederlandse winkelketens mogen het dan nog niet altijd officieel ondersteunen, dat betekent niet dat je geen pasjes en kortingsbonnen in Passbook kan zetten. Eerder was er al de Nederlandse website Cards In Passbook. Nu is er de nieuwe Nederlandse iPhone-app PassMaker die Passbook-kaarten maakt voor bekende retailers, zoals Albert Heijn en schoenenwinkel Ziengs. Je kunt ook eigen kaarten aanmaken.


PassMaker Albert Heijn bonuskaartDe winkelketens die in de applicatie vertegenwoordigd zijn, zijn Airmiles, Albert Heijn, Bodyshop, CJP, DA, Decathlon, Echte Bakker van der Veer, Esprit, Esso, Gamma, Hanos, Hunkemoller, ICI Paris XL, Karwei, Kruidvat, Lakeside, Makro, Pathé Unlimited, Praxis, Schuurmans schoenen, Staples, TEAM Kapsalon, V&D en Ziengs. Als je daar de streepjescode van intypt in de app, of die scant met de ingebouwde camera-scanner, zie je de pas daarvan met toepasselijke kleur en het bekende logo in de hoek verschijnen. Pasjes die er niet in staan, kan je invoeren aan de hand van alleen een naam en streepjescode. Daar wordt een zwarte pas zonder logo voor aangemaakt.

Ontwikkelaars Daan Lemmen en Remco van der Veer staan open om passen van meer winkels toe te voegen, en als je wensen hebt, kan je die met het mailveld in de applicatie openen.

Of de virtuele kopieën van je pasjes worden aangeslagen in de winkel, durven we niet te zeggen. De app vergroot in ieder geval wel de kans dat je een pas bij je hebt – en als de winkelbediende er wèl iets mee kan, scheelt het in ieder geval weer ruimte in je portemonnee. Wie van besparen houdt, kan PassMaker echter ook links laten liggen. De eerder genoemde Cards in Passbook-website ondersteunt nog veel meer winkels in Nederland en laat je geheel gratis virtuele pasjes maken.

Downloaden: PassMaker (€0,89, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.