VW Rijbewijs: theorie-examen op iPhone

VW Rijbewijs is een Nederlandse iPhone-app waarmee je gratis een theorie-examen kan laten afnemen. Extra examens kosten 89 cent per stuk.

VW Rijbewijs spoorwegovergang vraagEen theorie-examen op de iPhone als voorbereiding voor de echte sessie in de examenzaal. Het is een eitje met applicaties als het nieuw uitgebrachte VW Rijbewijs. De iPhone-app is gratis te downloaden en daarvoor krijg je één examen van 65 vragen voor niks. Andere examens kan je kopen voor 89 cent per stuk. Veel realistischer kunnen de beproevingen niet worden: ze duren ongeveer net zo lang als het echte examen.

Er was al langere tijd een app met de naam VW Rijbewijs in de App Store beschikbaar. De oude applicatie is echter niet meer te downloaden.

VW Rijbewijs voorrangssituatieVW Rijbewijs presenteert de examens op de natuurlijke manier, wat inhoudt dat het aardige downloads zijn om binnen te halen. De tests zijn voorzien van foto’s en illustraties bij de vragen, maar worden ook volledig ingesproken. In het geval van uitgebreide antwoorden die je kan geven, worden ook de antwoorden opgelezen. Pas daarna gaat de timer bij een vraag van start en moet je daarvoor een van de drie antwoorden hebben ingevuld. Door die aanpak hanteert VW Rijbewijs een tijd die vergelijkbaar is met die van een echt theorie-examen.

Na afloop van de sessie krijg je te zien op welke verkeersonderdelen welke percentages je hebt gescoord, maar als dat te ingewikkeld is, kan je ook gewoon de juiste antwoorden op de vragen terugzien. Zo geeft de app uitstekende feedback op je testresultaat.

Er is geen leergedeelte in de applicatie. Daarvoor heeft dezelfde ontwikkelaar LENS Media eerder al de app CBR Theorie Examens Oefenen uitgebracht. VW Rijbewijs bestaat enkel uit theorie-examens, waarvan er in totaal maar liefst 50 zijn die je per stuk voor 89 cent kan kopen. Als je een theoriepas hebt bij VW Rijbewijs, krijg je de tests gratis.

Downloaden: VW Rijbewijs (gratis, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 11:53
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen rijbewijs, rijexamen, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.