Nederlandse Gezond Kind-apps voor peuters, pubers en zwangeren

De Nederlandse aanbieder OOiP Syndication heeft vannacht een reeks apps uitgebracht gericht zwanger zijn en gezond opgroeien van kinderen. Inhoudelijk zijn ze grotendeels hetzelfde, maar ze zijn steeds gericht zijn op een andere doelgroep. Installeer je de app Gezonde Puber, dan krijg je dezelfde thema-informatie over rookvrij opgroeien, als wanneer je de app Gezonde Peuter […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gezond-kind-icoonDe Nederlandse aanbieder OOiP Syndication heeft vannacht een reeks apps uitgebracht gericht zwanger zijn en gezond opgroeien van kinderen. Inhoudelijk zijn ze grotendeels hetzelfde, maar ze zijn steeds gericht zijn op een andere doelgroep. Installeer je de app Gezonde Puber, dan krijg je dezelfde thema-informatie over rookvrij opgroeien, als wanneer je de app Gezonde Peuter installeert.

In totaal zijn er zeven apps, van Gezond Zwangeren tot Gezonde Baby en van Gezond Jong Volwassene tot Gezond Basisschoolkind. Er is ook een app Kinderwens voor mensen die een baby willen. Door de postcode in te voeren krijg je te zien waar het dichtstbijzijnde Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zich bevindt en welke lokale informatie er te halen is.

gezonde-kinderappsZo lees je over activiteiten en nieuws rondom jouw plaatselijke CJG-vestiging. De makers beloven dat er maandelijks aansprekende videoproducties en podcasts in de app verschijnen, waarin verslag wordt gedaan van trending topics zoals gezond zwanger zijn, gezond opgroeien en opvoeden. De informatie is niet-commercieel. In de Gezond Zwanger-app kun je je uitgerekende datum invullen om wekelijks nieuwsbrieven en kennisquizzen te ontvangen. Ook kun je vanuit de app een vraag stellen, die dan via het eLoket of de lokale CJG wordt beantwoord en een database met content van de Stichting Opvoeden doorzoeken.

Echt opmerkelijke opvoedtips vind je niet in deze app. Het geeft meer een overzicht van algemeen bekende informatie (zoals het eerder genoemde rookvrij opvoeden) en evenementen die worden georganiseerd, zoals de ‘Week van de Gezondheid’ en de ‘Week van de Opvoeding’. Meer iets voor mensen die in de jeugd- en gezinszorg werkzaam zijn dan voor ouders die op zoek zijn naar nieuwe trends en praktische tips over opvoeden.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2012, 15:08
Categorieën Gezondheid en fitness, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.