Feel Me iPhone-berichtenapp geeft aanraking door

Feel Me is een iPhone-app, waarbij je aanraking op het scherm voelt. Feel Me is ontwikkeld door Marco Triverio, als afstudeerproject. De iOS-app is in ontwikkeling.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

feel me concept iphoneSms’en is een wat afstandelijke bezigheid. Je ziet niet de gezichtsuitdrukking van je gesprekspartner en reacties duren altijd een paar seconden. Toepassingen als FaceTime geven een al wat persoonlijker draai aan het gesprek, omdat je meteen kunt zien hoe de andere persoon reageert. Maar videochatten is niet altijd praktisch als je op je werk bent of met een groep mensen. Vandaar dat de Italiaan Marco Triverio iets nieuws heeft gedacht: Feel Me is een iOS-app waarbij je kunt voelen wat je gesprekspartner aan het doen is.

De app is het afstudeerproject van Marco aan het Copenhagen Institute of Interaction Design. Een smalle rode stip geeft aan waar de andere persoon op het scherm drukt. Als je dit punt aanraakt voel je een trilling of hoor je een geluidje. Daarmee wordt de indruk gewekt dat je elkaar fysiek aanraakt. Marco ziet bijvoorbeeld toepassingen in de SMS-app: je kunt zien welke toetsen de andere persoon aantikt, wat iets meer het gevoel van ‘aanwezigheid’ geeft dan een icoontje dat de ander bezig is een bericht terug te typen. Door beide dezelfde plek aan te raken, heb je meer het gevoel dat beide mensen op hetzelfde moment even bij elkaar zijn.

De app is nog niet te downloaden – het is momenteel nog een concept. Wie op de hoogte wil blijven wanneer de app uitkomt, kan @FeelMeApp op Twitter gaan volgen.

Ook leuk om in dit verband te lezen: Hoe weet de iPhone op welke plek je op het scherm drukt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2012, 11:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen sms, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.