Momio voor iPhone: populaire Deense kinderapp ook naar Nederland

Momio voor iPhone en iPad is een sociaal netwerk voor kinderen van 7 tot 12 jaar, waarin ze kunnen chatten en foto's en filmpjes plaatsen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

momioOuders met dochters tussen de 9 en 15 jaar oud kennen de website goSupermodel misschien wel. Het is Europa’s grootste sociale netwerk voor meiden. In Nederland kwam de site wel eens op het Jeugdjournaal omdat veel meisjes boos waren dat ze voor steeds meer onderdelen van de website moesten betalen. Sinds kort heeft dezelfde Deense ontwikkelaar een app uitgebracht, genaamd Momio. De populaire applicatie is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar en wordt door velen ‘Facebook voor kinderen’ genoemd. In de vrolijke app kunnen kinderen een eigen avatar ontwerpen, met vrienden chatten, foto’s en YouTube-video’s delen en outfits kopen. Momio is sinds dit weekend ook in de Nederlandse App Store te vinden en vanaf nu ook te zien in reclames op Disney Channel.

Om met Momio te beginnen geef je aan of je een jongen of een meisje bent en kies je een huidskleur, haarstijl, oogkleur en outfit die bij je past. Ondanks alle keuzemogelijkheden blijven alle avatars in het bezit van een zeer petite lichaam en een ongezond groot hoofd met dito ogen, want dat is nu eenmaal mode in kinderillustratie-land. Als je een eigen karakter hebt ontworpen kun je aangeven op welke school je zit, zodat de app kan kijken of er al klasgenootjes van jou actief zijn.

foto'slooks

Daarna kun je van alles gaan ondernemen, zoals nieuwe kleren voor je Momio kopen en je omkleden in je inloopkast. Hiervoor heb je rode diamanten nodig, die je verdient door op rondvliegende papegaaien te tikken. Daarnaast kun je een profiel aanmaken, chatten met klasgenoten of een bericht, foto of YouTube-filmpje plaatsen. Bij het posten kun je steeds kiezen om iets alleen voor vrienden zichtbaar te laten zijn of juist voor iedereen op Momio. Aan het forum voor iedereen kunnen we zien dat de Nederlandse gemeenschap al behoorlijk actief is, maar we komen ook veel negativiteit tegen. Als kinderen een foto van zichzelf plaatsen en vragen of ze knap zijn wordt daar bijvoorbeeld lang niet altijd leuk op gereageerd.

Volgens de ontwikkelaars stond Momio in Denemarken direct nadat de app werd uitgebracht in de top 5 van meest gedownloade apps en is het gebruik en het bereik van de app nog steeds groeiende. Of het in Nederland ook zo’n vaart zal lopen moeten we natuurlijk nog even afwachten, maar 41 App Store reacties in 4 dagen is alvast geen slechte score. De app is overigens bedoeld voor kinderen onder de 18 jaar, maar iedereen die een account aanmaakt heeft toegang tot de app. Ontwikkelaar WataGame heeft tientallen moderators in dienst en werkt met veiligheidsscanners, maar ouders die zich desondanks zorgen maken om cyberpesten en andere vervelende ervaringen in Momio kunnen hier meer over die onderwerpen lezen en zo een eigen afweging maken.

Downloaden: Momio (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2014, 12:49
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.