Mijn kind groeit voor iPhone houdt ontwikkeling van kinderen bij

Met Mijn kind groeit voor iPhone kunnen ouders de groei en ontwikkeling van hun kinderen bijhouden, van de geboorte tot de zesde verjaardag.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

mijn kind groeitMijn kind groeit is Sanoma’s nieuwste app, afkomstig van dezelfde ontwikkelaars als de Zwanger.nl app. Met de app kunnen ouders door middel van mijlpalen en gewicht- en lengte-grafieken de groei en ontwikkeling van hun kinderen bijhouden, vanaf hun geboorte tot hun zesde verjaardag. Door alle gegevens van je kind in te voeren zie je in een overzicht hoe je kinderen iedere maand of ieder kwartaal groeien en zich ontwikkelen. Daarnaast krijg je per levensfase een uitgebreide omschrijving over de groei van kinderen. Je leest daar hoe kinderen zich op een bepaalde leeftijd ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van spelen.

Gebruikers van de groei-app krijgen per levensfase een belangrijke mijlpaal te zien, die ze aan het profiel van hun kind kunnen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan “eerste tandje”, “naar de basisschool” of “zelf fietsen”. Daarnaast kun je zelf mijlpalen toevoegen en deze van een datum, omschrijving en foto voorzien. Tot slot geeft de app je tips over voeding, kwaaltjes en leuke spelletjes om met je kind te doen. Al met al is de app helder in de bediening en simpel opgezet en heeft daarmee een voorsprong op de ietwat warrige Groeikalender app, die wel gratis is maar een stuk minder fijn om naar te kijken.

Ook het ontwerp is prima, al doen de stiksels op de knoppen en balken soms enigszins gedateerd aan. Door de opzet met mijlpalen onthoud je belangrijke stappen in het opgroeien van je kind, en door de mogelijkheid om foto’s te gebruiken is het een leuke app om op een rustig moment nog eens door te kijken. Juist daarom is het jammer dat er (nog) geen mogelijkheden zijn om het groei-overzicht te delen of op een andere plek dan in de app op te slaan. Nu ben je met het verliezen van je iPhone ook meteen het mini-dagboek van je kind kwijt.

Downloaden: Mijn kind groeit (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

mijlpaalgroeicurve

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:08
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen activity, baby, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.