Marvin voor iPad: ePub-boeken lezen op je iPad met nieuwe app

Marvin voor iPad is verschenen. Met deze iPad-app kun je ebooks lezen in DRM-vrij ePub-formaat, die je zelf importeert of maakt met Calibre.

marvin-ipadMarvin is een iOS-app waarmee je e-books kunt lezen. De app bestond al voor iPhone en iPod touch, maar is nu ook op de iPad verschenen. Versie 2.0 bevat bovendien een hoop verbeteringen: een nieuwe gebruikersinterface, een nieuw appicoontje dat beter aansluit op iOS 7 en schermvullende weergave. Bovendien worden pagina’s sneller gerenderd. Met Marvin kun je DRM-vrije ePub-boeken lezen, die je nog wel zelf zult moeten verzamelen. Heb je al een aardige boekencollectie van ePubs, dan kun je meteen beginnen met het vullen van de app. De app heeft een snelle schakelaar gekregen om de tekstgrootte te wisselen, zodat je bij boeken met meerdere fontgroottes snel kunt schakelen. Gebruik je Calibre voor het maken van je boeken, dan is er nu ondersteuning voor de nieuwe Marvin XD-plugin voor Calibre. Met één tap stuur je een tekst naar vrienden of een knipsel naar Evernote.


marvin-ipad-tekst-markerenMarvin voor iPhone en iPod touch kreeg ook een update naar 2.0. Daarin vind je nu verbeterde batterijduur, ondersteuning voor boekomslagen in GIF-formaat en automatisch verbergen van toolbars in boeken. Er zijn twee nieuwe papierkleuren toegevoegd in de boekenthema’s en de app heeft allemaal kleine verfijningen gekregen, zoals een animatie tijdens het laden. Maar de handigste toevoeging is dat je nu je leespositie tussen meerdere iOS-apparaten kunt synchroniseren. Handig als je op de iPad bent begonnen met het lezen van een boek en op de iPhone later verder wilt lezen.

Oplettende lezers zullen trouwens al hebben gezien dat Marvin voor iPad gratis is, terwijl je bij Marvin voor iPhone €4,49 betaalt. Dat heeft ermee te maken dat ontwikkelaar Appstafarian voor een ander model heeft gekozen. De iPad-app is gratis, maar je kunt er allerlei in-app aankopen bij doen, zoals een lentegroen themapakket voor €0,89 en een koel blauw themapakket voor €0,89. Ook valt op dat de systeemeisen voor de iPad-versie iets lager zijn: iOS 5, geen iOS 6. In een blogposting leggen de makers alles nog eens uit.

Downloaden: Marvin voor iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Marvin voor iPhone en iPod touch (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2013, 11:55
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ebook, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.