Rekenmachine-app PCalc aangepast voor iOS 7

De aloude rekenmachine-app PCalc is aangepast voor iOS 7. De 21-jarige rekenmachine heeft een nieuw thema Samurai, aangepast aan het nieuwe uiterlijk.

42PCalcDit zullen we de komende weken nog regelmatig zien: apps die zijn aangepast voor iOS 7. De populaire rekenmachine-app PCalc heeft de sprong naar iOS 7 al genomen, voorafgaand aan de publieke release van iOS 7 op 18 september. Het ‘antwoord op alles‘ (42) staat al in het App Store-icoontje, maar voor de rest zul je zelf de berekeningen moeten doen. Deze oudgediende bestaat al 21 jaar op de Mac en heeft met de komst van de iPhone succesvol de sprong gemaakt naar iOS. PCalc is een wetenschappelijke calculator met meerdere thema’s. Het nieuwe standaardthema ‘Samurai’ is minimalistisch en sluit goed aan op iOS 7.

De oude thema’s voor de calculator zijn overigens ook nog steeds aanwezig. Op de iPhone is er nu een ‘slim display’ waarmee je de ingevoerde cijfers in een groter lettertype ziet. Dit is handig als je ingewikkelde berekeningen hebt ingevoerd en in één oogopslag de uitkomst wilt zien. De lettergrootte is bovendien dynamisch in iOS 7. Verder is het mogelijk om PCalc voortaan vanuit andere apps te starten, met een specifiek thema. Hiervoor is het URL-schema pcalc://layout/name beschikbaar. De lijst met verbeteringen is vrij lang, dus mocht je op zoek zijn naar een specifieke verbetering, bijvoorbeeld voor constantenfuncties in algebra, dan kun je het beste even in de update-omschrijving in de App Store kijken.

Downloaden: PCalc (€8,99, universeel, iOS 6.0+)

pcalc-iphone-1 pcalc-iphone-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2013, 12:41
Categorieën Onderwijs, Productiviteit
Onderwerpen calculator, rekenmachine
Software iOS 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.