Klip Video: filmpjes uploaden en delen op de iPhone

Klip Video is een nieuwe dienst voor de iPhone en iPod touch waarmee je filmpjes kan uploaden en delen naar sociale netwerken. Daarnaast is Klip zelf ook een platform met reacties en likes.

Klip Video iPhone iPod touchMet Instagram heeft de iPhone en iPod touch alweer een tijdje een compact sociaal netwerk waarmee je eenvoudig foto’s kan uploaden en naar eigen wens intern en extern kan delen. In april probeerde Viddy precies hetzelfde met video’s te doen, maar de app maakte de grote fout om een limiet van slechts 15 seconden per video in te stellen. De nieuwe app Klip Video gooit de kleurenfilters en videobewerking overboord, maar kan wel video’s van een minuut lang uploaden.

Klip is een app waarmee je eenvoudig video’s kan uploaden en kan delen op de door jouw gewenste sociale netwerken. Nadat je een video hebt geschoten of uit je fotoalbum hebt geselecteerd, kun je meteen aangeven naar welke sociale media de video doorgezet wordt: Twitter, Facebook, YouTube en het vertrouwde e-mail behoren tot de mogelijkheden. Maar behalve de video’s door te plaatsen en aankondigden, worden ze in Klip ook gedeeld in het sociale netwerk dat in de app zit. Dat principe en de uitwerking laten zich goed vergelijken met Instagram.

Als je een account hebt geregistreerd of ingelogd bent via Facebook of Twitter, zijn er drie tabbladen. Met de rode knop in het midden kan je een video selecteren of schieten. Rechts vind je de profielinformatie waaronder je profielfoto en kun je met de instellingen-knop altijd je naam en nickname aanpassen. Op de profielpagina heb je een overzicht van het aantal geüploade video’s (Klips), hoeveel gevolgden/ volgers je hebt en hoe vaak je ‘Starring’ bent geworden – een populaire video hebt gemaakt. Het geeft ongeveer al aan hoe het linkse tabblad, Klips, in elkaar steekt.

Die hoofdsectie bestaat uit drie categorieën: populaire video’s, video’s van mensen die je volgt en de laatst geüploade video’s in de applicatie. In alle secties is te zien dat Klip Video nog in de startblokken staat. De populairste video’s van het moment zijn gemiddeld 3000 keer bekeken en dateren van 3 dagen tot een week geleden. Bij ‘latest’ is te zien dat er elk uur slechts enkele video’s aan het sociale netwerk worden toegevoegd.

De video op de eigen pagina wordt vooraf gegaan door de naam van de uploader en aan de onderkant voorzien van reacties. Helemaal linksonder, in een knopje naast het tekstvak voor een eigen reactie, staat een ronde knop met het aantal hartjes dat een video krijgt. Tik erop en je verhoogt de teller. Rechts van het tekstvak staat de knop Share, waarop een video opnieuw kan worden gedeeld via de eerder genoemde externe netwerken.

Zelf een video toevoegen aan het netwerk is een peulenschil. Je geeft aan of de video locatiegegevens mag tonen en wat de titel ervan is, alsmede naar welke netwerken je de creatie wilt doorplaatsen. Als een filmpje langer dan een minuut is, kies je gedeelte van de video. Klik rechtsboven op Tag en selecteer eventueel vrienden die op de video staan en klik dan nog eens rechtsboven op Post. Vervolgens laat een subtiel groen lijntje aan de bovenkant de voortgang zien. Het ziet er fraai uit en bovendien gaat het uploaden vrij snel, maar dat is ook niet zo gek gezien de limiet van één minuut. Bovendien is de kwaliteit van de video’s duidelijk meer op snelheid gericht dan op kwaliteit.

Klip Video is een compacte, eenvoudig te begrijpen en snelle applicatie om video’s mee te uploaden en te delen binnen de applicatie en op andere netwerken. Dankzij de directe reactiemogelijkheid op video’s binnen de app, is de kans op reacties op het filmpje misschien groter dan bij andere simpele upload-apps als Twitvid of het onlangs vernieuwde Posterous.

Downloaden: Klip Video (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 14:35
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, uploaden, viddy, video

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.