AppEvent: TV Tunes Ultra vandaag gratis voor de iPhone

TV Tunes Ultra is een applicatie voor de iPhone en iPod touch die 140 intro's van televisieseries op een rij zet en laat horen. Klik op een foto met onderschrift en de tune begint.

TV Tunes Ultra iPhone iPod touch tunesTV Tunes Ultra bevat 140 bekende introductiemuziekjes van televisieseries wereldwijd. De app die normaal 1,59 euro kost, is vandaag gratis te downloaden in het kader van AppEvent. De applicatie telt zeven pagina’s met ingangen naar de bekende klanken van talloze tv-programma’s, van Batman tot Bottom en van Love Boat tot de originele Top Gear.

Met 81,9 MB is TV Tunes Ultra van ontwikkelaar Michiel Timmerman niet bepaald een lichtgewicht, maar dan heb je wel een encyclopedie van televisiegeschiedenis uit de jaren ’70, ’80 en ’90 op zak. Bovendien kan de applicatie, zoals in de App Store ook is te lezen, een goede rol vervullen op de achterbank van een auto, waarbij een intro als raadsel wordt opgeworpen. TV Tunes Ultra screenshotMinpuntje is dat bij enkele omschrijvingen niet de volledige naam is vermeld. Zo staat onder de afbeelding met de klanken van de documentaireserie Walking with Dinosaurs, alleen ‘Walking’.

Timmerman schrijft open te staan voor nieuwe suggesties. In de recensies van iTunes wordt reeds het verzoek gedaan voor onder meer hips, Dynasty en Sesamstraat. Ook Studio Sport komt langs, maar daarvan is het de vraag of die zijn weg zal vinden naar TV Tunes Ultra: de applicatie wil vooral een verzameling van internationaal bekende series zijn.

Downloaden: TV Tunes Ultra (vandaag gratis, anders €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 15:56
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen appevent, muziek, soundtracking, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.