KinderTV HD: Bert en Ernie, Bob de Bouwer en Barbapapa op de iPad

KinderTV HD voor de iPad is een collectie YouTube-filmpjes van Sesamstraat's Bert en Ernie, Bob de Bouwer, Barbapapa, Zandkasteel en Sprookjesboom. De iPad-app is geheel reclamevrij.

KinderTV HD hoofdschermEen tijdje geleden bracht de Nederlander Bastiaan Schönhage de applicatie KinderTV uit voor de iPhone. Het was feitelijk niet meer dan een collectie van YouTube geplukte filmpjes voor kinderen, die qua kwaliteit en volledigheid van het filmpje waren goedgekeurd. Nu doet Schönhage het dunnetjes over op de iPad. In KinderTV HD kan je Bob de Bouwer, Zandkasteel, Bert en Ernie, Barbapapa en de Efteling-serie Sprookjesboom zonder reclames bekijken.

Overzichtelijker dan KinderTV kan een app voor de doelgroep bijna niet. Je kan de applicatie alleen in de horizontale stand van de iPad bedienen en ziet meteen bovenin beeld een balk met tekeningetjes van de bijbehorende series. Druk er op een en links in beeld verschijnt meteen een lijst met afleveringen die je kan selecteren. Als je die opent, verschijnt rechts ervan de YouTube-speler en ben je slechts de Play-knop verwijderd van het filmpje. KinderTV HD Bert en ErnieMet een pinch-to-zoom beweging of een knop maak je de video fullscreen, maar los daarvan zie je naast de video dus altijd de interface van de applicatie.

Omdat de afleveringen van YouTube afkomstig zijn, zie je soms geen volledige afleveringen van de series. Met name bij Zandkasteel is er sprake van fragmenten uit de serie, zoals een los liedje of een losstaande scène. Barbapapa heeft de meeste filmpjes (26), de anderen zitten even onder dat aantal en Bob de Bouwer sluit de lijst af met 11 filmpjes. Evenwel kan KinderTV HD ook voor ouderen een vermakelijke app zijn: de klassieker ‘Ernie, er zit een banaan in je oor’ ontbreekt natuurlijk niet.

Downloaden: KinderTV HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 14:34
Categorieën Amusement, Games, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen bouwen, ipad, kinderen, reclame, sesamstraat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.