Battle of the Sexes: zijn mannen of vrouwen slimmer?

De mannen versus de vrouwen in Battle of the Sexes voor de iPhone en iPod touch. Beide geslachten kunnen elke dag dezelfde quiz doen en de app berekent hoeveel procent mannen en vrouwen het goed doen.

Battle of the Sexes iPhone iPod touchWie zijn slimmer, mannen of vrouwen? Voorlopig lijkt het verschil minimaal in de iPhone-applicatie Battle of the Sexes. Daarin moet je eenmalig aangeven welk geslacht je bent en daarna kun je elke dag lastige vragen beantwoorden om te kijken wie er slimmer is. De dagscore, driedagelijkse score en weekscore laten allemaal hetzelfde beeld zien: mannen geven gemiddeld genomen één procent meer goede antwoorden dan vrouwen. De strijd lijkt dus nog niet beslecht.

De vragen van vandaag liegen er niet om en testen behalve je kennis van Engelse begrippen ook je kennis van feiten. Battle of the Sexes wie is intelligenterHet onderwerp van de dag is ‘katten’ en stelt vragen als: ‘Welke raszuivere kattensoort is het meest gefokt?’ en ‘Welke katachtige heeft de langste tanden?’ Het lijkt wel of er rekening is gehouden met Google tijdens het beantwoorden van de vragen: ze berusten altijd op vergelijkingen die je wat lastiger kan nazoeken op het internet.

Battle of the Sexes is eigenlijk één grote reclame-app voor de app Quipper Quiz (App Store-link) waarmee je beantwoorde vragen kan vergelijken met de resultaten van vrienden. Toch kan deze app ook prima op zichzelf staan. Het gegeven man versus vrouw is daar al interessant genoeg voor. Er is nog wel een kanttekening bij te plaatsen: je kan een quiz zo vaak doen als je wilt. Dus is er een update nodig? A. ja, B. ja, C. ja of D. ja?

Downloaden: Battle of the Sexes (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 13:30
Categorie Games
Onderwerpen mannen, vrouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.