Spotzi Atlas op de iPhone: papieren Bosatlas kan de deur uit

Spotzi Atlas is een nieuwe app, waarmee je de Bosatlas de deur uit kunt doen. Spotzi is gemaakt door een Nederlands bedrijf, dat de afgelopen tijd allerlei geografisch gelokaliseerde gegevens heeft verzameld, bijvoorbeeld van de NASA, Wereldbank en overheden.

spotzi-iphoneDe Bosatlas kan de deur uit, want het Nederlandse bedrijf D-Base heeft een app gemaakt, die zowel op de iPhone als de iPad werkt. De Spotzi Atlas is een echte wereldatlas, met 500 verschillende themakaarten van de aarde. Je kunt zien hoeveel rokers er in een bepaald land worden, hoe de klimaatzones lopen en wat het inkomen in een bepaald land is. Spotzi Atlas is gratis te downloaden uit de App Store en maakt gebruik van data, afkomstig van de NASA, Wereldbank en Europese Commissie. Bij het maken van de atlas is open data gebruikt, dat vrij te gebruiken is voor dergelijke toepassingen. Het leuke is dat je daarbij alle data in één applicatie ziet samengebracht op een kaart, van overheidsschulden tot aardbevingen. De atlas is ook te raadplegen via www.spotzi.com, maar de iOS-versie bevat een aantal extra functies.

spotzi atlas iphoneJe kunt bijvoorbeeld NASA-satellietinformatie van meerdere jaren opvragen, op een tijdbalk. Bij elk thema is meer informatie op te vragen door op een willekeurige plek op de kaart te tappen. Bij de website is dat niet mogelijk. Ontwikkelaar D-Base kwam op het idee om deze atlas te maken, toen ze een paar jaren geleden op bezoek waren bij het NASA Ames Research Centre in San Francisco. Er bleek veel informatie gewoon gratis beschikbaar te zijn, terwijl dat in Europa veel minder is. Het bedrijf ging vervolgens op zoek naar zoveel mogelijk geografische informatie, al bleek dit niet eenvoudig. D-Base levert al content voor de sms-diensten Woningwijs en Veiligscan, maar levert ook buurtinformatie op de huizensite JAAP.NL. In de toekomst zijn ze van plan om rond het merk Spotzi nog meer apps en websites te lanceren.

Eerder schreven we op iPhoneclub over de wereldatlas van National Geographic. Die bevat minder themakaarten en maakt gebruik van Bing-kaartmateriaal.

Downloaden: Spotzi Atlas (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 14:43
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.