Just Colors: iPad-app stuurt kinderen op kleurenjacht

Just Colors stuurt kinderen op kleurenjacht met de iPad, iPhone of iPod touch. Verschillend per leeftijd, kun je 23 kleuren leren.

Just Colors iPad iPhone kleurenjachtHoud de iPad vast, richt de camera op en leg een kleur vast. Just Colors kijkt, afhankelijk van de leeftijd van de speler, of er een kleur op de kleurenkaart afgevinkt kan worden. Zo kunnen de jongste tot net iets oudere kinderen op kleurenjacht in eigen huis. Ontwikkelaarsgroep Appracadabra biedt de app ter introductie voor 89 cent aan, tegen de 1,79 euro die Just Colors erna moet gaan kosten. Er zijn 23 kleuren waarop gejaagd kan worden, van rood naar turquoise.

Just Colors foto kleurenjachtDe applicatie is in bijna net zoveel talen uitgevoerd (21) en kan ook in het Nederlands gezet worden. Als je de kleine de iPad, iPhone of iPod touch toevertrouwt, hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor rare stappen in de applicatie. Just Colors ontbeert reclames, in-app aankopen en deelfuncties naar sociale netwerken.

Just Colors deelt haar spelideeën op in drie doelgroepen. De jongste kinderen kunnen met de iPad-camera in de aanslag, voorwerpen in felle kleuren vastleggen met de app, zodat ze een kleurenkaart maken. Als alle basiskleuren erin zitten, wordt het tijd voor de volgende stap die bedoeld is voor iets oudere kinderen. Dan krijg je opdrachten als: ‘Spot een smaragdgroene fles’ of ‘Kiek een karmijnrode auto’. Als ook dat te simpel is geworden, heeft de ontwikkelaar nog wel een suggestie in de App Store: ga op kleurenjacht met een stopwatch in de hand en probeer je eigen tijd van een kleurenjacht te verbeteren. Helaas biedt de app die mogelijkheid zelf niet. Appracadabra richt de app zodoende op kinderen van 2 jaar en ouder.

Omdat de applicatie in 21 talen is uitgevoerd, kan Just Colors eventueel ook aangewend worden om Engels, Duits, Frans of een andere taal te laten leren. Daarbij ontbreekt helaas een vertaal-naar-Nederlands functie in de app. Je kan dus niet ‘green’ en ‘blue’ leren zonder ook Engelse boodschappen te horen en zinnen te lezen.

Downloaden: Just Colors (€0,89, daarna €1,79, universele app, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 16:27
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.