Couverts rekent af met neprecensies van restaurants

De iPhone-app Couverts geeft nu alleen nog eerlijke reviews bij de restaurants waar je via de app kan reserveren, oppert RTL Nederland.

Couverts restaurant reserveren iPhone-appCouverts, de iPhone-app van RTL Nederland waarmee je restaurants kan reserveren, heeft een belangrijke update gekregen. Couverts 2.0 rekent volgens de uitgever af met de oneerlijke recensies van restaurants, veelal geplaatst door eetgelegenheden of betrokkenen ervan zelf. In de vernieuwde toepassing kan je eveneens inloggen om reserveringen online te wijzigen of te annuleren, en kan je sparen voor korting op etentjes.

Dat laatste doe je met Couverts Coins die je kan sparen door menig restaurant te reserveren vanuit de app. Je kan de Coins uitgeven in elk restaurant dat aan Couverts verbonden is. Het aantal munten dat je krijgt hangt af van met hoeveel personen je reserveert. Bij twee online reserveringen kan je rekenen op een dinerbon van 5 euro. Verder krijg je munten voor een profiel aanmaken en recensies achterlaten.

Over de nieuwe aanpak die RTL Nederland toepast op de recensies in Couverts, is ze erg trots. Manager Paul Wiertz:

Het is bij Couverts alleen mogelijk om een review te schrijven, als je daadwerkelijk in het restaurant hebt gegeten én je aanwezig bent geweest. Een voordeel van de digitale reserveringsagenda is dat we weten of een gast is geweest. Na afloop van de reservering, ontvangt de gast een e-mail met een verzoek om een review. Zonder deze mail, of zonder een profiel waarin je reserveringen bijgehouden worden, kun je gewoonweg geen review schrijven. Het is wel mogelijk voor gasten om anoniem een review te schrijven, maar zelfs dan weten we 100% zeker dat een gast in het restaurant geweest is. Daarmee voorkomen we fake reviews.

Qua informatievoorziening ga je er een stap op achteruit met het nieuwe Couverts. De applicatie maakt meer onderscheid dan voorheen tussen restaurants die wel en niet aangesloten zijn bij de site. De aangesloten restaurants waarbij je online kan reserveren, prijken nog steeds bovenaan de zoekresultaten en zijn gekenmerkt door een directe indicatie van beschikbaarheid in de hoek van de afbeelding. Restaurants die niet zijn aangesloten, zijn gestript. Als je een pagina ervan opent, zie je een adres en kan je er naar bellen, maar je hoeft geen informatie te verwachten over het restaurant, de keuken en ook recensies ontbreken. Bij restaurants die meedoen, zie je die informatie wel.

Couverts restaurant reserveren iPhone-app overzicht Couverts toelichting restaurant

De vormgeving van Couverts is moderner geworden. Zo maakt de app vol gebruik van het scherm van de iPhone 5. Het is ook wat strakgetrokken voor het eerst sinds de uitgave in februari dit jaar. Het lichtgrijs is de deur gewezen voor een donkerdere tint en daardoor komen de roze en groene tinten ook beter naar voren, waardoor de app wat rustiger oogt. RTL Nederland beweert verder dat je oneindig kan scrollen in de applicatie om meer resultaten te laden, maar dat gaat in onze testsessie niet van harte. Het duurt lang of we krijgen geen nieuwe resultaten.

Downloaden: Couverts (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 14:58
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen couverts, planeten, reserveren, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.