Jop zoekt dezelfde: memory-spel met voorgelezen plaatjes

Jop zoekt dezelfde is een leerzaam memory-spel voor peuters en kleuters. De app heeft meerdere speltypes en instellingen voor thema's.

Jop zoekt dezelfde iPhoneDe Nederlandse ontwikkelaar Heppi is blij met haar Jop-franchise van kinder-apps voor de iPhone en iPad, en dat zet door in meer en meer titels in de reeks. Jop zoekt dezelfde is het vierde en nieuwste deel in de serie en is een memory-app voor peuters en kleuters. Die kunnen uit de voeten met velden van 6, 12 of 20 stukjes die omgedraaid en gecombineerd moeten worden. Jop zoekt dezelfde leest voor wat erop de afbeeldingen staat, zodat de applicatie ook een leerzaam element heeft.

Behalve kiezen uit 6, 12 of 20 stukjes, kan er ook worden gekozen uit een thema van de kaarten. Er zijn er acht, waaronder natuurlijk ook sets met de beeltenissen van Jop de Giraf en zijn vriendenkliek. Andere categorieën zijn bijvoorbeeld cijfers of kleuren. Zo is er voor de allerkleinsten een spelstand waarin woordenschat, kleuren en getallen ‘actief worden geoefend’, aldus Heppi. Omdat je de applicatie ook in het Engels kan zetten, kan je er ook een tweede taal mee ontwikkelen als dat wenselijk is. Standaard staat de app in het Nederlands. En bevalt het thema niet? Dan kan het tijdens het spelen met een knop worden aangepast.

Jop zoekt dezelfde Lulu minispelBij elk potje is een foutenteller aanwezig die aangeeft hoeveel verkeerd gecombineerde plaatjes er zijn opengedraaid, zodat kinderen tegen elkaar kunnen spelen in een strijd wie de minste fouten maakt. Dat schrijft Heppi in de App Store-omschrijving, maar de applicatie faciliteert het verder niet. Zo zijn er geen highscore-lijsten.

Als het even te moeilijk wordt of als de concentratiespanne van de kleine is verlopen, biedt het vraagteken aan de rechterkant van het scherm een uitweg. Daarmee onthullen alle kaarten zich even op het scherm, draaien ze daarna weer om en kunnen ze natuurlijk zo foutloos mogelijk gecombineerd worden. Voor de allerjongste deelnemers is er bovendien een apart ‘Tommie en Lulu’ minispel waarin plaatjes aan een kant van het scherm gecombineerd moeten worden, met een plaatje aan de andere kant.

Downloaden: Jop zoekt dezelfde (€0,89 introductieprijs, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2012, 16:42
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.