Jasmine-app voor YouTube kan niet langer op achtergrond spelen

Jasmine, de YouTube-app voor iPhone en iPad, kan niet langer muziek op de achtergrond afspelen. De app is bovendien uit de App Store gehaald omdat de app crashte bij het opstarten, na een update.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jasmine youtube icoonDe Jasmine-app waarmee je YouTube-filmpjes op de iPhone kunt kijken, is tijdelijk uit de App Store gehaald. De app had net een update gekregen waardoor de functionaliteit eigenlijk achteruit ging. Ontwikkelaar James Morrissey meldt nu dat de pas verschenen versie 1.0.2 van Jasmine bij veel mensen al crashte tijdens het opstarten. Hij heeft de app daarom uit de App Store gehaald om te zoeken naar een oplossing. Eerder werd Jasmine ook al getroffen door een afspeelprobleem. Maar als de app over een paar dagen terugkeert zal daarin één belangrijke functie ontbreken: het op de achtergrond afspelen van video’s, ook als je de app verlaat.

Vooral bij muziekvideo’s was dat een handige functie. Google heeft de ontwikkelaar gevraagd om de functie te verwijderen. Er is een kleine workaround waarmee je alsnog het afspelen van de muziek kunt voortzetten: door te dubbelklikken op de homeknop en op de Play-knop naast het Jasmine-icoontje te drukken:

jasmine playknop

Dat is echter meer werk. Zodra je de app weer opent speelt de audio natuurlijk wel verder. Het is nog onduidelijk waarom Google bezwaar maakt tegen het automatisch afspelen van audio als achtergrondproces. Andere YouTube-apps kunnen nog wel audio op de achtergrond afspelen, zo blijkt uit ons overzicht van de beste YouTube-apps voor iOS. Voorlopig kun je terecht bij FoxTube en iTube.

Jasmine is weer beschikbaar in de App Store . In de update-omschrijving is te lezen dat het afspelen op de achtergrond en de aanpasbare skip/rewind-knoppen op last van Google moesten verdwijnen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 15:12
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.