NLinBusiness: iPhone nieuws-app van Adformatie, Sprout en meer

De Nederlandse nieuws-app NLinBusiness is na de iPad nu ook verkrijgbaar op de iPhone. De nieuwe versie geeft de mogelijkheid om je eigen bronnen toe te voegen aan het arsenaal over marketing, zorg en ondernemen.

NLinBusiness iPhone iPad nieuws-app en RSS-appDe iPad-app NLinBusiness is vanaf vandaag ook voor de iPhone te downloaden. In de applicatie steken de websites en vakbladen Adformatie, Management Team, Sprout, Sync, IEX, Tijdschrift voor Marketing en Skipr de koppen bij elkaar in één grote nieuws-applicatie die wel wat wegheeft van Flipboard. Naast de bekende namen in hun vakgebieden over ondernemen, zorg, technologie, management en marketing, kan je nu ook je eigen RSS-feeds invoeren in de applicatie.

NLinBusiness lezen berichtDe iPhone-versie heeft niet het kenmerkende moderne krant-uiterlijk van de iPad-versie. Wel sla je ook hier een virtuele cover om voordat je in de applicatie terecht komt. Daarin zie je een menu met de verschillende rubrieken waarvan je het laatste nieuws kan lezen in de app. Het nieuws is dus ingedeeld per thema en niet per nieuwsbron. Selecteer een thema en je ziet het nieuwste bericht in een fraaie, voor de iPhone geoptimaliseerde leesweergave. Met een horizontale veeg of de pijltjes onderin ga je naar de volgende pagina. Een menuknop bovenin geeft een overzicht van koppen van alle berichten in de rubriek.

NLinBusiness is niet alleen een etalage voor artikelen van de tijdschriften en sites die eraan meewerken. Tussen het vegen van bericht naar bericht, word je regelmatig geconfronteerd met reclames die het volledige scherm innemen. Met een volgende veeg ben je er ook zo weer van af. De implementatie van de reclame heeft vast de weg geplaveid voor de optie om je eigen nieuwsbronnen toe te voegen. Die nemen misschien de aandacht voor de meewerkende bronnen wat weg, maar ze kunnen je in ieder geval nog de advertenties voorschotelen.

NLinBusiness hoofdmenu met thema's NLinBusiness koppen snellen

Behalve RSS-bronnen afkomstig van websites, kan je ook je Twitter- en LinkedIn-stream in de applicatie laten binnenkomen. Daarnaast doet NLinBusiness zelf een paar (logische) suggesties voor nieuwsbronnen binnen verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld Emerce en The Verge binnen tech. Een andere vernieuwing ook voor de iPad, is dat je de lettergrootte meteen met een knop onderin beeld kan aanpassen. De mogelijkheid wordt geflankeerd door knoppen om een artikel mee op de website te bekijken, te favorieten en te delen via Twitter, LinkedIn, Facebook of e-mail.

De mogelijkheid om zelf bronnen toe te voegen, maakt van NLinBusiness een fijne gratis RSS-reader die je ook prima kan gebruiken zonder eerst een Google Reader-account op te zetten. Dat is een zeldzaamheid aan het worden op de iPhone. Als je kan leven met de reclame, is de app zo veel meer dan een uithangbord voor de meewerkende vakbladen en sites.

Downloaden: NLinBusiness (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 13:45
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen business, marketing, ondernemers, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.